Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Inspekcija zabranila deponiju

rssBookmark and Share

Aleksinac 26.12.2013. Tanjug

Republička inspekcija za zaštitu životne sredine zabranila je odlaganje otpada na niškoj deponiji, a u preduzeću "Medijana" kažu da se traži rešenje.

Inspekcija zabranila deponiju

"Tehnički uslovi za odlaganje otpada na niškoj deponiji još uvek postoje i tražili smo da se zabrana ukloni", rekao je direktor JKP "Medijana" Bratislav Vučković.

Vučković je naveo da se otpad privremno odvozi na aleksinačku deponiju.

Deponija na Bubnju odlukom nadležne inspekcije bila je zatvorena 2006. godine, posle toga započeta je rekultivacija i nastavljeno je odlaganje otpada otvaranjem novog polja.

U Nišu i u još sedam opština već je usvojena odluka o osnivanju regionalnog centra i plan upravljanja otpadom, a osnivači su saglasni da se izgradnja centra i postrojenja za tretman otpada obezbedi uključivanjem privatnog partnera i izdavanjem koncesije.

Osim Niša, u osnivanju centra učestvuju još opštine Doljevac, Ražanj, Sokobanja, Svrljig, Aleksinac, Merošina i Gadžin Han i ta procedura je u toku.

Centar će se nalaziti na lokaciji "Keleš" u produžetku niške deponije na Bubnju.

Računa se, kako je ranije saopšteno, na najmanje 200 tona mešovitog otpada dnevno koji će biti dopreman u centar.

Raspisivanje tendera najavljeno je za narednu godinu.

 

Komentara: 0


#   Aleksinac   Merošina   deponija   Bubanj   Keleš   Mediana JKP   Bratislav Vučković   Gadžin Han   Regionalna deponija Niš
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima