Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Isključenja struje uz pomoć policije

rssBookmark and Share

Crna Trava 28.06.2011. Autor Danilo Kocić, Izvor Južne vesti

Leskovačka Elektrodistribucija počela je proteklih dana uz asustenciju policije da isključuje struju domaćinstvima koja duguju milionske iznose, saznali smo u toj organizaciji.

leskovac, elektrodistribucija
leskovac, elektrodistribucija
LESKOVAC –Bilo je proteklih dana primera, iako to doduše nije nikakva novost, da pojedini ratoborni građani pokušavaju fizički da se obračunavaju električarima, a posle isključenja struje sami je divlje priključuju.

U Leskovcu ima dobrostojećih, bogatih domaćistava, koja za neplaćenu električnu energiju duguju i do milion dinara i protiv njih Elektrodistribucija je podnosila prijave ili tužbe, ali suđenja, kako kažu u ovom kolektivu, traju isuviše dugo, katkad i po nekoliko godina.

Nebojša Stanković, koji je u Elektrodistrtibuciji zadužen za odnose sa javnošću, ističe da građani koji nisu u stanju da izmire obaveze, mogu da sklope ugovor o reprogramu dugovanja, što je i u njihovom, ali i interesu distribucije.

Velikih dužnika, neredovnih platiša struje, ima na gotovo celom području siromašnog Jablaničkog okruga, u Vlasotincu, Lebanu, Medveđi i Bojniku, ali ne i u malenoj, siromašnoj opštini Crna Trava u kojoj je oko dve hiljade stanovnika, starijih ljudi, koji uglavnom žive u planinskim selima i mesečno za struju plaćaju po nekoliko stotine dinara, jer u domaćinstvima imaju samo nekoliko sijalica, a veoma retko i po neki električni uređaj!

Komentara: 0


#   Crna Trava   Nebojša Stanković   električni
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima