Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Iznenada preminuo Nišlija Saša Savić Švaba, vođa "Noćnih vukova"

rssBookmark and Share

Niš 24.04.2021. Južna Srbija Info

Saša Savić vođa moto-kluba Noćnih vukova u Srbiji, iznenda je preminuo sinoć od posledica infarkta u 44. godini, objavio je na svom Fejsbuk profilu Slobodan Bašić Baki, jedan od istaknutijih članova ovog moto-kluba.

Foto: Fejsbuk - privatna arhiva
Foto: Fejsbuk - privatna arhiva

Živeo je u Nišu, iako rođen u Berlinu. Svoju ljubav prema Srbiji pokazivao je na mnogo načina, humanitarnim akcijama, svojim delima, ali i tetovažama jer je na svom telu istetovirao likove poznatih Srba.

Bio je i organizator litija uz blagoslov Srpske pravoslavne crkve prošle godine, kao podrška srpskom narodu u Crnoj Gori.

Smatrao je sebe Srbinom koji voli svoju zemlju, okrenut je bio tradiciji i pravoslavlju. Porodičan čovek koji se držao pravih, ljudskih i tradicionalnih vrednosti.

Idol mu je bio, njegov kolega, Aleksandar Zaldastanov, vođa „Noćnih vukova“ koji je zbog Saše uvek isticao ljubav prema Srbiji.

Saša Savić je i nosilac četiri ordena, orden Ministarstva odbrane Ruske Federacije 2014. godine; orden „Miloš Obilić“ dobio je od balkanske kozačke jedinice Rusije pri ambasadi Rusije u Srbiji za zasluge širenja srpsko-ruskog prijateljstva; „Vidovdanski krst drugog reda“, koji se dodeljuje za humanitarni rad i pomoć našem narodu na Kosovu i Metohiji, uručilo mu je Udruženje ratnika policije i orden koji mu je dodeljen povodom 200godina Georgijanskog krsta.


#   Niš   SPC   noćni vukovi   Rusija   bajkeri   In memoriam   Saša Savić Švaba   patriota
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima