Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Javne česme u gradu povremeno ne rade jer su na meti vandala

rssBookmark and Share

Niš 25.06.2021. Južna Srbija Info

"Javne česme na području Gradske opštine Medijana su na stalnoj meti vandala, pa je gotovo nemoguće da sve istovremeno rade, iako je voda u vreme tropskih temperatura potrebnija nego išta! Od ukupno 21, koliko ih ne području najveće niške opštine trenutno radi 13 česama. Svakodnevno se kradu slavine i skidaju instalacije koje su dostupne", kažu u toj gradskoj opštini.

Javne česme u gradu povremeno ne rade jer su na meti vandala

"Voda je juče puštena na četiri česme, ali je Nišlije mogu koristiti samo u tehničke svrhe. Međutim, obaveštenja koje su ekipe niškog Vodovoda i opštine Medijana postavile na česmama i koje upozoravaju građane da je voda samo za „tehničku upotrebu“ skinuta su na većini česama!

Vode ima i ispravna je za piće na česmi kod Spomenika Ćele Kula, česmi kod Mesne kancelarije u Brzom Brodu, Ktitor u Duvaništu, na Trgu kralja Aleksandra i Trgu Pavla Stojkovića, kao i Trgu Stevana Sremca, Burence takođe ima vodu, vode ima na česmi kod Pozorišta lutaka i kod Uprave GO Medijana. Isključivo za tehničku upotrebu trenutno je voda na česmama Puž u Čairskom parku, Krstu u parku Svetog Save, na Sinđelićevom trgu i Trgu „14. oktobar“. Provera ispravnosti vode na ovim česmama biće urađena po hitnom postupku, pa će građani biti i o tome blagovremeno obavešteni. 

Česma na trgu kralja Milana neće raditi do završetka radova na trgu. Preostale česme su toliko uništene da će trebati vreme da se dovedu u ispravno stanje. Reč je o česmi kod Doma zdravlja - Trebinjska česma, česmi u Brzom Brodu kod škole, česmi iza TC Zona 2, Doninoj česmi, česmi kod Stare Srbije, česmu na keju Nišave i fontani u Čairskom parku. Poslednja česma – fontana je dva puta već ograđivana upozoravajućom trakom da je nebezbedna, ali su nesavesni građani i te trake skidali. Ekipe JKP Naisus i Gradske opštine Medijana radiće i tokom vikenda, kako bi što više česama bilo pušteno u rad. 

Još jednom apelujemo na građane Niša da budu odgovorni, da ne skidaju slavine, da ne uništavaju česme i da ne bacaju otpad u odvodne kanale. Voda sa javnih česama neophodna je svim građanima, posebno našim najmlađim sugrađanima i predstavlja javno dobro koje moramo da čuvamo", piše u saopštenju medijima.

 

Komentara: 0


#   Niš   Medijana gradska opština   Ćele kula   javne česme
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima