Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kamioni peti dan blokirani na Merdaru

rssBookmark and Share

Merdare 24.07.2011. Izvor: Tanjug

Nekoliko desetina kamiona na administrativnom punktu Merdare stoje već peti dan, a kamiondžije očekuju da u ponedeljak dobiju dozvolu vlasti u Prištini da dopreme robu do trgovinskih firmi u pokrajini.

Kamioni peti dan blokirani na Merdaru

Kamiondžije su tokom vikenda ostavile kamione parkirane na prelazu, očekujući da sutra dobiju pozitivnu informaciju.

U međuzoni između kontrolnih policijskih punktova je osam kamiona, natovarenih uglavnom građevinskim materijalom.

Kamioni sa robom iz Srbije na Kosovo ne mogu da uđu zbog odluke tamošnjih vlasti da zabrane uvoz robe iz centralne Srbije, a ne mogu ni nazad u Srbiju zbog proceduralnih razloga jer su ođavili robu.

Na srpskoj strani punkta je 27 šlepera sa robom, a vozači su najavili da će sutra ujutru doći da vide razvoj situacije.

Vozači tvrde da imaju pravo na ulazak na Kosmet pošto su platili sve dažbine i prošli papirološku proceduru pre nego što je odluka vlasti u Prištini o zabrani uvoza robe iz Srbije stupila na snagu u sredu u 20 sati.

Kamiondžije su juče odustale od blokade putničkog saobraćaja na prelazu Merdare.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi obišao je juče punkt Merdare sa kosovske strane i najavio da kosovska policija neće dozvoliti blokadu putničkog saobraćaja.

Redžepi je ponovio da je kosovska vlada u sredi donela odluku, "upostavljajući reciprocitet u trgovini sa Srbijom i BiH", navodeći da su vlasti ovih zemalja "uvele zabranu uvoza proizvoda sa Kosova, zbog pečata na kojima piše Republika Kosovo".

Redžepi je najavio da će kosovska vlada ukinuti zabranu uvoza robe iz Srbje, ukoliko vlasti u Beogradu ukinu zabranu uvoza robe sa Kosova i prihvate pečat kosovske carine.

Na pečatima carine piše “Republika Kosovo”.

Komentara: 0


#   policija   Merdare
@


 


[ Dodaj komentar ]