Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kao nekada: Opština Medijana vraća tradiciju prijema učenika generacije

rssBookmark and Share

Niš 24.06.2019. Južna Srbija Info

Gradska opština Medijana vraća tradiciju prijema učenika generacije, na inicijativu predsednika opštine Nebojše Kocića i građana. Prijem je danas organizovan za 24-oro učenika generacije iz 10 osnovnih i 12 srednjih škola, koji su postigli najbolje rezultate u školskoj 2018/2019. godini.

Kao nekada: Opština Medijana vraća tradiciju prijema učenika generacije

-Prijem je način da pokažemo mladim ljudima da neko misli na njih, da želimo da ostanu u svom Nišu i da će Gradska opština Medijana činiti sve što može da ambiciozne i vredne ljude nagradi i zadrži da žive u svojoj zemlji, u Srbiji. I to je u skladu sa našom politikom podrške mladima i novim generacijama koju ćemo zastupati i dalje, naglasio je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić, uz napomenu da Osnovna škola „Dušan Radović“ i Medicinska škola „Dr Milenko Hadžić“ imaju po dva učenika generacije, što je za svaku pohvalu.

Druženje za najbolje među najboljima bilo je u isto vreme i mali istorijski čas za kraj školske godine. Predstavljena je  knjiga „Prnjavor Mačvanski 1912-1918“, autorke Darinke Rajičić, a  u saradnji sa Društvom za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine iz Beograda. O samim dešavanjima u Mačvi opisanim u knjizi, ali i delu dr Arčibalda Rajsa, u ime izdavača i Društva govorile su Milena Šećerović i Dragana Jurišić.
Uz ovu, najbolji Medijanini srednjoškolci i osnovci 


#   Niš   Medijana gradska opština   Medicinska škola   gradske opštine   Gradska opština   Nebojša Kocić   učenik generacije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima