Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kfor sklonio bodljikavu žicu sa prelaza Brnjak

rssBookmark and Share

20.09.2011. Autor : J.S.

Pripadnici Kfora uklonili su jutros bodljikavu žicu na administrativnom prelazu Brnjak, koji je od 16.septembra bio u potpunosti zatvoren.

Kfor sklonio bodljikavu žicu sa prelaza Brnjak

Nemački i francuski vojnici Kfora uklonili su u potpunosti bodljikavu žicu koja se nalazila na ulazu na prelazu 31, ispred kojeg se nalazi barikada od šljunka i zemlje, koju su podigli Srbi reagujući na zatvaranje prelaza.

Pripadnici Kfora izjavili su da je prelaz od kasno sinoć otvoren za saobraćaj, ali da zbog barikade nije moguće vozilima da prođu. Bodljikava žica, kako su objasnili, na prelazu je uklonjena u potpunosti u pravcu ka Srbiji, a delimično iz pravca Srbije prema Kosovu. Pripadnici Kfora i Euleksa kažu da oni smatraju prelaz otvorenim.

Na administrativnom prelazu Brnjak, pored vojnika Kfora nalaze se pripadnici Euleks carine, policije, ali i kosovske carine i policije.

Građani koji su okupljeni u blizini barikada, koji su se zbog kiše sklonili u obližnje objekte, nisu reagiovali na taj potez Kfora.

Mirovne snage, posredstvom radija "Kfor", obaveštavaju gradjane da je na prelazima uspostavljena carinska kontrola, i da nekomercijalna roba može preko prelaza Jarinje i Brnjak, a akcizna preko Merdara, dok se carinjenje mora vršiti na terminalu u južnoj Mitrovici.


#   KFOR
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima