Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Konačno kanalizacija za stanovnike Sjeničke ulice u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 08.10.2018. Južna Srbija Info

U gradskom Budžetu za narednu godinu biće tri puta više novca za komunalnu izgradnju, pa se nadam da ćemo uspeti da rešimo veliki broj dugogodišnjih problema građana sa neizgrađenom kanalizacijom, vodovodom, neasfaltiranim ulicama, izjavio je Gradonačelnik Darko Bulatović u razgovoru sa meštanima Sjeničke ulice koja spaja naselje Branko Bjegović i Gornji Komren.

Konačno kanalizacija za stanovnike Sjeničke ulice u Nišu

Ova ulica jedna je od najdužih u ovom delu grada, i u većem svom delu ima kanalizaciju, ali upravo na prostoru između dva naselja, u dužini od par stotina metara, te dve mreže nisu spojene, tako da je veliki broj kuća 21. Vek dočekao sa septičkim jamama. Problem kompleksnijim čini činjenica da je veći broj objekata izgrađen sa svim potrebnim dozvolama, što podrazumeva i plaćene troškove za komunalno uređenje, poneki od njih su to učinili još u osamdesetim godinama, međutim, osim brojnih obećanja, do sada nisu dobili ništa.

Upravo zato, Gradonačelnik Bulatović je poručio da će već u ponedeljak početi priprema projekta i planske dokumentacije, a zatim i pribavljanje svih neophodnih dozvola i saglasnosti, kako bi već sa početkom nove građevinske sezone, tokom marta naredne godine, mašine ušle u Sjeničku ulicu i otpočele davno očekivane radove.

”Ne samo ova, još je mnogo sličnih ulica, možda na stotine njih ima iste probleme i na njihovo rešavanje čeka decenijama. Sada mogu da kažem da smo rešili problem sa dugovanjima. U budžetu ima novca, ne dugujemo nikome ništa i možemo konačno da počnemo te probleme i da rešavamo”, poručio je Gradonačelnik i dodao da će u narednoj godini biti urađeno bar tri puta više infrastrukturnih objekata, nego ove.

Dogovoreno je da i meštani budu redovno informisani o realizaciji ovog projekta. Njihovi predstavnici će biti u stalnom kontaktu sa Sekretarijatom za investicije, Vodovodom i svim nadležnim gradskim službama, kako bi se sve eventualne poteškoće i sporovi što brže otklonili, i na problem sa otpadnim vodama u Sjeničkoj ulici, posle više od četiri decenije konačno stavila tačka.


#   Niš   Darko Bulatović   Donji Komren   kanalizacija   Branko Bjegović naselje   Sjenička ulica
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima