Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vodovod, kanalizacija, asfaltiranje ulica u Pasi Poljani od proleća?

rssBookmark and Share

Niš 14.11.2018. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao je juče sa saradnicima Pasi Poljanu. Ova poseta usledila je nakon prošlonedeljnog razgovora sa meštanima ovog gradskog naselja o rešavanju gorućih komunalnih problema.

Vodovod, kanalizacija, asfaltiranje ulica u Pasi Poljani od proleća?

Gradonačelnik je, zajedno sa čelnim ljudima Gradske opštine Palilula, JKP Naisus, Parking servisa, Sekretarijata za planiranje, Sekretarijata za imovinu i Direkcije za izgradnju grada, obišao dvadesetak ulica u naselju kako bi se zajedno uverili u realno stanje i potrebe građana.

U razgovoru sa meštanima, gradonačelnik Bulatović je istakao da je cilj ove posete uvid u realno stanje, na osnovu koga će se, u saradnji i dogovoru sa građanima, a u skladu sa mogućnostima Grada, odrediti prioriteti i sačiniti plan izgradnje i komunalnog uređenja, i naravno definisati Budžet za narednu godinu.

Bulatović je rekao da je realno očekivati da će radovi na izgradnji kanalizacione ili vodovodne mreže, asfaltiranju ulica krenuti već u prvim danima proleća, pod uslovom da do tada bude obezbeđena sva potrebna planska dokumentacija, rešeni imovinski odnosi i dobijena građevinska dozvola.

I pre tog roka radiće se na postavljanju ulične rasvete u delovima Pasi Poljane gde ona nedostaje, a dogovoreno je da u planove, između ostolog,  uđe i ograđivanje igrališta u dvorištu stare škole, što meštani traže već godinama.

Gradonačelnik je poručio da će novca u gradskom budžetu biti mnogo više nego ove godine, ali ipak nedovoljno da se baš svi problemi reše i sve ulice završe. Zato će se, kako je rekao, u narednih par nedelja organizovati još jedan susret sa meštanima, na kome će i konačno biti definisani prioriteti i projekti koji će biti realizovani u 2019.-oj, a koji u narednim godinama.

Cilj je da sa sredstvima kojima raspolažemo, a biće ih, naglašavam bar trostruko više nego ranijih godina, uradimo najviše što može, uz apsolutno poštovanje propisa i Zakona, poručio je Gradonačelnik Bulatović i najavio sličan obilazak i ostalih delova Niša.


#   Niš   vodovod   Darko Bulatović   Parking servis   Pasi Poljana   građevinska dozvola   kanalizacija   asfaltiranje   planska dokumentacija   gradske opštine
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima