Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

KSS u poseti udruženju "Drugačiji zajedno"

rssBookmark and Share

20.02.2017. Južna Srbija Info

Predstavnici KSS danas su u Nišu posetili udruženje „Drugačiji zajedno“ koje okuplja decu sa intelektualnim smetnjama u razvoju.

KSS u poseti udruženju "Drugačiji zajedno"

Generalni sekretar Dejan Tomašević je u prijatnom jednočasovnom razgovoru sa vaspitačima-volonterima, decom i roditeljima saznao sve o njihovim aktivnostima i problemima, Deca su pokazala sve što mogu, prepričavala su anegdote sa putovanja u Beč, a jedna Dragana je za Tomaševića pripremila poklon – crtež Predraga Danilovića i njega.

Bila je zahvalna i Ivana Stajković, žena velikog srca, koja, zajedno sa svim ostalim volonterima u udruženju „Drugačiji zajedno“ radi posao vredan svakog divljenja, čak i odvaja deo svoje plate kako bi sve radionice funkcionisale. Ona posle posla svakodnevno dolazi u „Kafe kolačić“, projekat koji za cilj ima da uključi svu tu decu i njihove roditelje u svakodnevni život, da osete da negde pripadaju, da mogu da daju doprinos društvu. Tu su i razne radionice, mesto gde igraju folklor, uče ples, peku kolačiće koje potom služe u svom kafeu…

– Jedno veliko hvala Ivani, Vedrani, svim volonterima… To je velika stvar za decu i njihove roditelje. Apelujem na gradske strukture, gradonačelnika, za koga znam koliko je dobar čovek i siguran sam da će pomoći, da se nađe prostora i pomogne ovom udruženju. Pomažući drugima i mi postajemo bolji ljudi. Odlazim odavde ushićen, jer znam da postoje ljudi koji žele da ovo društvo učine boljim. U ime košarkaške organizacije i svoje lično ime, želim da im čestitam na tome.
Ivana Stajković je iskazala veliku zahvalnost KSS, u svoje i ime svih svojih članova.

– Hvala KSS i Dejanu Tomaševiću zato što su došli i videli nas, prepoznali su šta radimo. Malo smo se bliže upoznali. Veoma smo počastvovani i ogromno nam je zadovoljstvo da smo uspeli da ostvarimo kontakte za neku dalju saradnju i neke druge posete. Naše udruženje „Drugačiji zajedno“ želi da pruži mladim ljudima sa intelektualnim smetnjama neke normalnije uslove, da uživaju u sportu i rekreaciji, da budu viđeni, da budu domaćini, ali i da idu drugima u goste.

Na kraju druženja, mladi iz udruženja „Drugačiji zajedno“ dobili su poklone „Rode“ i KSS, a oni su generalnom sekretaru KSS Dejan Tomaševiću poklonili prelepu ukrasnu sveću koju su sami napravili u svojoj „radionici“.


#   Košarkaški savez Srbije   Dejan Tomašević   Drugačiji zajedno udruženje
@KSSrbije @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima