Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kuršumlija: Bojkot i verbalni napad na popisivače

rssBookmark and Share

Kuršumlija 03.10.2011. Autor : S.R. |

Nekoliko desetina Kuršumličana srpske nacionalnosti bojkotovalo je popis stanovništva, a neki građani su verbalno napali i izvređali popisivače, kazala je za ''Južnu Srbiju'' Mirijana Rakić zamenica predsednika opštinske popisivačke komisije.

Kuršumlija: Bojkot i verbalni napad na popisivače

Mirijana Rakić zamenica predsednika opštinske popisivačke komisije u Kuršumliji izjavila je danas za ''Južnu Srbiju'' da je od subote 1. oktobra od kada je popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Srbiji počeo, pa do danas na području opštine Kuršumlija nekoliko desetina građana srpske nacionalnosti bojkotovalo popis. Rakićka je takođe kazala da su pojedni meštani verbalno napali i vređali popisivače.

Ona očekuje da će ovo ostati izolovani incidenti i da policija neće morati da štiti popisivače.

-O svim građanima koji su bojkotovali popis popisivač je obavestio instruktora i popisnu komisiju, a ako ni to ne urodi plodom izriče se kazna od 20.000 do 50.000 dinara, kazala je Rakićka dodajući da je popisivačima u Kuršumliji izuteno teško jer kako ističe 80 posto njih vrši popis u seoskim sredinama koja su udaljena od Kuršumlije čak 50 kilometara, gde autobusa nema, a popisivači nemaju automobile pa tako moraju da pešače i uz sve to se susreću sa ovakim situacijama.

Popisivači koji popis rade u selima uz administrativnu liniju sa Kosmetom ne kriju da imaju ''straha'', zbog, kako kažu, situacije na Kosovu i Metohiji.

 


#   Kuršumlija   policija   popis
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima