Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Laboratorija počela sa radom, ministarku niko nije zvao

rssBookmark and Share

06.09.2013. Autor: Andrej Filipović

U okviru Doma zdravlja u kuršumliji počela je da radi nova savremena zgrada laboratorije koja je opremljena po svetskim standardima, očekuje se da će narednih dana laboratoriju svečano otvoriti ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović koja će se tom prilikom susresti sa LGBT aktivistom Stefanom Radovićem sa kojim je u stalnom kontaktu a kome je doktorka Kuršumlijskog Doma zdravlja Milunka Ilić Veselinović kategorički odbila da prepiše recepte, samo zato što je drugačijeg seksualnog opredeljenja.

Laboratorija počela sa radom, ministarku niko nije zvao

U ministartvu zdravlja kažu da će se ministarka odazvati pozivu ukoliko rukovodstvo Kuršumlijskog Doma zdravlja uputi poziv za takav događaj i ističu da ministarki niko iz te zdravstvene ustanove nije uputio bilo kakav poziv za otvaranje laboratorije.

- Ministarka ima puno pravo i da iznenada poseti neku zdravstvenu ustanovu, bez bilo kakve predhodne najave, što je skoro i učinila kada je u pratnji novinara otišla ne najavljeno u poseti infektivnoj klinici KC u Beogradu, Kažu u ministartvu.

Prema rečima direktorke Doma zdravlja u Kuršumliji dr Uranije Petrović u zgradi laboratorije od 175 kvadratnih metara uloženo je 12,3 miliona dinara.

- Nova laboratorija će biti od ogromnog značaja za sve pacijente iz Kuršumlije i znatno će poboljšati lečenje pacijenata i smanjiti listu čekanja na laboratorijske analize, kazala je dr Petrović.

Inače, na inicijativu direktorke Petrović u krugu Doma zdravlja u Kuršumliji izgrađena je i velika fontana.


#   laboratorija   Slavica Đukić Dejanović   laboratorijske analize
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima