Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mafija za "svog" načelnika u Nišu nudila pola miliona evra?!

rssBookmark and Share

31.01.2013. Izvor: Trojka.Rs

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vucic odgovarajući na pitanja o bezbednosnoj situaciji u Nišu priznao je da su se zbog toga što ovaj grad već tri godine nema načelnika policije stvari mnogo iskomplikovale.

Mafija za
On kaže da je u proteklih nekoliko godina u Nišu iznikao novi narko klan i da je situacija sve teža i sve opasnija.


- Plašim se da se iza toga kriju stvari koje nismo smeli da dopustimo u prethodnih nekoliko godina i da je jedan novi narko klan iznikao u tom periodu. O imenima tih ljudi i braće i svih ostalih ne bih govorio u ovom trenutku -, rekao je Vučić.

Informacije koje je Vučić izneo u javnost se poklapaju sa saznanjima "Trojke" da je zapravo mafija ta koja sve ovo vreme ne dozvoljava postavljenje načelnika policije u Nišu.

U depeši jednog stranog diplomate, predstavnika ambasade jedne od najmoćnijih zemalja EU, zaduženog za pitanja bezbednosti i organizovanog kriminala, u koju smo imali uvid stoji da je prema operativnim podacima koje oni imaju blizak saradnik ministra policije imao zadatak da za 300.000 evra "izlobira" da na mesto načelnika policije bude postavljen čovek koga bi vođe najjaceg narko klana mogle da kontrolišu.

- Naši policijski izvori kazu da ministar ne zna čitavu pozadinu insistiranja njegovog saradnika na izboru baš tog čoveka. On je to kadrovsko rešenje prepustio ljudima kojima veruje, a upozorenja iz direkcije policije da taj kandidat ne dolazi u obzir zbog njegove povezanosti sa kriminogenom sredinom, ministru su predstavljena kao atak Direktora policije na njegov licni autoritet -, pise u izveštaju iz ambasade.

U policijskim i politickim krugovima u Nišu se takođe jedno vreme intenzivno spekulisalo o razlozima ne postavljanja načelnika policije, pa je kao jedan od razloga navođen i ovaj.

U međuvremenu, kako se rat između kabineta ministra i direktora policije intezivirao, "cena" za postavljenje odgovarajućeg načelnika koju je mafija nudila je dostigla čitavih pola miliona evra, kaze nas izvor iz MUP-a.

A dok su pljuštale međusobne optužbe iz Kabineta ministra i direktora policije, bezbednosna situacija u gradu postajala je sve gora.

Tuče, pljačke, međusobni obračuni mafijaških grupa i narko dilera postali su svakodnevnica. Sve je kulminiralo pre dva dana kada je u eksploziji automobila ubijen 33-trogodisnji Đordje Stojanović, sin vlasnika menjačnica u ovom gradu. Njegov otac je, kako saznajemo u niškoj policiji, za ubistvo sina direktno optužio neke pripadnike policije i Žandarmerije koji su navodno od pokojnog Stojanovića iznuđivali novac.

Kako saznajemo, juče je po naređenju Aleksandra Vučića, Služba unutrašnje kontrole počela istragu ovog slučaja, ali i jos nekih, jer su iznete optužbe za umešanost policajaca u teška krivična dela, kao što su ucene, iznude, reketiranje i zelenašenje. Istragu nadgleda Srđan Grekulović, jedan od najbližih saradnika direktora policije Milorada Veljovića.


#   Srđan Grekulović   mafija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima