Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Medicinska škola u Prokuplju obeležila svoj dan

rssBookmark and Share

Prokuplje 22.03.2017. Južna Srbija Info

Medicinska škola „Dr Aleksa Savić“ danas je obeležila 57 rođendan. Tim povodom na spomen bistu doktora Alekse Savića, po kome ova škola i nosi ime, učenici prvog razreda su položili vence. Svke godine na ovaj dan, svojih školskih dana prisete se i maturantkinje prve generacije ove škole, Milka Marinković i Slobodanka Ivanović Pavlović. One su medicinsku školu završile davne 1963-64. godine.

Medicinska škola u Prokuplju obeležila svoj dan

Direktor škole Aca Vučurović je ovom prilikom pozdravio učenike prvog razreda, koji su svake godine ovde tradicionalno na ovaj dan, kako bi se upoznali sa likom i delom doktora čije ime škola nosi.

-Naša škola može da se pohvali dobrim rezultatima, odličnim generacijama i vrednim zdravstvenim radnicima. Ona ima 550 učenika  u 17 odeljenja na tri smera, medicinski tehničar, pedijatrijska-sestra tehničar i ginekološko-akušerska sestra. Generacije učenika koje završe školovanje u Prokuplju i našoj školi su vrlo uspešne u našoj zemlji, ali i u svetu, istakao je direktor Vučurović.

On je najavio da će u najskorije vreme ova srednja škola dobiti svoj prostor. Reč je o prokupačkom Domu zdravlja, gde će sa prizemljem i prvim spratom dobiti oko 2000 kvadrata, što bi bilo sasvim dovoljno za funkcionisanje jedne srednje  medicinske škole, posebno zato što bi bila u neposrednom kontaktu sa medicinskom ustanovom.

Učenici i nastavnici medicinske škole „Dr Aleksa Savić“ svoje uspehe, iskustva, dobre rezultate sa različitih takmičenja kojima se ponose, ali ljude koji su ostavili trag u svakodnevnom radu, zabeležili su na stranicama još jednog školskog lista „Bistrik“, koji su i ove godine izdali povodom Dana škole.


#   Prokuplje   godišnjica   srednja škola   Dr Aleksa Savić medicinska škola   rođendan   medicinski tehničar
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima