Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Meštani dobijaju vodu za piće nakon više decenija

rssBookmark and Share

Prokuplje 23.12.2014. Južna Srbija Info

Snabdevanje vodom je višedecenijski problem za meštane Garića koji žive u višoj zoni, odnosno gornjem delu ovog naselja koje se vodom snabdeva sa izvorišta Dobrotićka reka.

Meštani dobijaju vodu za piće nakon više decenija

Prema rečima tehničkog direktora KJP Gradski vodovod, Mome Milojkovića, lokalna samouprava je izdvojila sredstva  za  ovaj projekat  koji  će početi  da se raelizuje nakon pribavljene tehničke dokumentacije.

 -U planu je izgradnja pumpne stanice u Gariću , koja će vodom snabdevati stanovnike gornjeg dela ovog naselja, odnosno one koji žive u Pasjačkoj, Simonovačkoj, Sokoličkoj i Bolničkoj ulici. Većina  domaćinstava se vodom snabdeva sa izvorišta Dobrotićka reka, koje su meštani davno sami izgradili. Ta voda nije za upotrebu jer je hemijski i bakteriološki neispravna, tako da će se izgradnjom pumpi dovesti gradska voda do postojećeg rezervoara, a izvorište Dobrotićka reka zatvoriti. Priključenjem na gradski vodovod snabdevanje vodom ovog dela grada prelazi u nadležnost KJP Gradski vodovod, koji vrši kontrolu  postrojenja, naplatu vode i brine o urednom i kvalitetnom vodosnabdevanju.   


#   Prokuplje   voda   lokalna samouprava   Momo Milojković   Garić nasilje   voda za piće
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima