Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Meštani odblokirali magistralni put Niš-Priština

rssBookmark and Share

13.12.2013. Autor: Beta

Meštani kuršumlijskog sela Krčmare večeras su brusilicama posekli oko dvadesetak metara zaštitne ograde na magistralnom putu Niš-Priština, koju su jutros postavili radnici firme "Srbija autoput".

Meštani odblokirali magistralni put Niš-Priština

Meštanin sela Krčmare Aleksa Aleksić (66) rekao je da je zaštitna ograda zatvorila izlaz za šest sela na magistralnom putu koji vodi ka Kuršumliji, a u kojima živi oko 300 meštana.

"Meštani su se lepo organizovali i večeras po mraku, sa brusilicama i drugim odgovarajućim alatom posekli celu ogradu i metalne stubove, kojom su nam jutros zatvorili ovaj put. Ionako nam se sela gase, još nam stvaraju muke i probleme, pored svih problema koje imamo. Taj put postoji od pamtiveka, i sad se našlo preduzeće 'Srbija autoput' da nam ga zatvori i da idemo okolo, tri puta duže do grada. Nećemo dozvoliti da nam zatvaraju put," rekao je Aleksić.

Pre dva dana u tom selu su radnici firme "Srbija autoput", po nalogu JP "Putevi Srbije" pokušali da zatvore seoski put koji sa Kuršumlijom povezuje šest sela, ali su se meštani organizovali i tada sprečili postavljanje ograde.

Međutim, rano jutros radnici su opet došli i postavili metalne stubove i zaštitnu ogradu u dužini oko dvadesetak metara.

Magistralnim putem iz sela do grada ima oko pet kilometra.

Zatvaranjem te deonice puta, da bi došli do grada meštani su morali da se vraćaju niz Toplicu, prema Prokuplju oko 10 kilometara, kako bi se ponovo uključili na magistralni put, pa onda istim putem išli u grad.

Radnici preduzeća "Srbija autoput" zatvaranje tog puta obrazložili su time da uključenje na magistralni put Niš-Pristina na tom mestu nije bezbedno.

U opštinskoj Direkciji za izgradnju kažu da to uključenje na magistralni put nikada nije bilo sporno, niti da je nekada na tom mestu zabeležena saobraćajna nezgoda.


#   Putevi Srbije   saobraćajna nezgoda   selo   seoski put
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima