Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Meteor iznad Surdulice

rssBookmark and Share

12.11.2010. Izvor: FoNet, Tanjug

Meteor je u 19.32 sata probio zvučni zid iznad Surdulice, rečeno je za FoNet u Službi za obaveštavanje u Vranju.

Na jugu Srbije se začula snažna eksplozija koja je uznemirila građane više mesta, a čula se čak do Leskovca, tvrde građani.

Meteor iznad Surdulice

Meteor je produžio prema Bujanovcu i delu između Srbije, Makedonije i Kosova, ali se ne zna da li je negde pao ili se rasprsnuo, rekli su u toj službi.

Milan Jeličić iz Astronomskog društva "Ruđer Bošković" u Beogradu rekao je večeras da je moguće da je na nebu nad jednim delom Srbije primećen bolid.

Bolid je sjajan meteor koji je svetliji od planete Venere i prate ga zvučni efekti koji nastaju prilikom njegovog raspada, kazao je Jeličić.

Prema njegovim rečima, sa opservatorije na Kalemegdanu ništa se nije videlo, ali i vremenske prilike su bile nepovoljne, a o neobičnoj pojavi na nebu nad južnom Srbijom interesovali su se u toj ustanovi mnogi novinari.

Dopisnik Tanjuga iz Vranja javio je da je svetlosna lopta na nebu, večeras u 19.32 minuta primećena u nekoliko mesta u tom delu zemlje. Svetlosno telo je velikom brzinom preletelo nebo a potom se osetila snažna detonacija.


#   vremenske prilike
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima