Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mihajlovićeva: Gradićemo stanove za 110 romskih porodica u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 29.05.2018. Južna Srbija Info

Potpredsednica Vlade Srbije prof. dr Zorana Mihajlović i gradonačelnik Niša Darko Bulatović potpisali su danas Protokol o saradnji između Koordinacionog tela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Srbiji za period 2016-2025. i Grada Niša na praćenju realizacije projekta preseljenja stanovnika naselja Crvena zvezda, kako bi im se obezbedili adekvatni uslovi za stanovanje.

Mihajlovićeva: Gradićemo stanove za 110 romskih porodica u Nišu

„Protokol koji smo danas potpisali veoma je važan jer njime rešavamo stambeno pitanje za 110 romskih porodica. Na ovom projektu smo radili dve godine i hvala gradu Nišu na razumevanju i zajedničkom radu, jer bez punog uključivanja lokalnih zajednica nema razgovora o tome da možemo da postignemo da se romska zajednica uključi u normalan život kakav imaju drugi građani“, izjavila je Mihajlovićeva.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović istakao je da su promovisanje dobrog upravljanja i osnaživanje romske zajednice zajednički ciljevi Grada Niša i Vlade Srbije.

„Ovog trenutka nalazimo se u završnoj fazi jednog od značajnih projekata koji je podrška i protokolu koji smo danas potpisali, a to je izgradnja 50 stambenih jedinica za romsku populaciju. Protokol koji je danas potpisan logičan je nastavak dobrih aktivnosti koje na nivou lokala sa Vladom Srbije zajedno radimo, a s ciljem smanjenja siromaštva Roma, punog uključivanja u zajednicu, kao i stvaranja uslova za viši standard i bolje uslove života“, izjavio je Bulatović.

 


#   Niš   Romi   Zorana Mihajlović   Kosovo i Metohija   Darko Bulatović   stanovi   Crvena Zvezda naselje
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima