Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mihajlovićeva: Niko neće staviti aerodrom pod mišku i odneti ga iz Niša!

rssBookmark and Share

Niš 02.04.2018. Južna Srbija Info

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, caobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je da je Vlada Srbije u prethodne tri godine uložila više od 3,5 miliona evra u Aerodrom “Konstantin Veliki”, koji je zahvaljujući tome povećao broj putnika 250 puta, i da će nastaviti da ulaže u njega.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

U saopštenju medijima Mihajlovićeva kaže...

"Smešno mi je kad slušam neke kvazipolitičare, poput Zorana Živkovića i drugih, koji govore kako je Grad nešto poklonio Vladi. Neće niko da uprti na leđa aerodrom i odnese ga iz Niša, aerodrom ostaje u Nišu i mi ćemo nastaviti da ulažemo u njega i da ga razvijamo, kao što smo radili u prethodne tri godine”, rekla je Mihajlovićeva, odgovarajući na pitanja novinara u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ).
 
Ona je naglasila da je od 2014. u niški aerodrom uloženo više od 3,5 miliona evra da bi taj aerodrom funkcionisao. “Bez ovih investicija, danas bi niški aerodrom imao oko 1.000 putnika, koliko je imao 2014, kad ih je imao 1.335. Danas ovaj aerodrom ima više od 330.000 putnika jer smo uložili u njega i nastavićemo da ulažemo”, kazala je Mihajlovićeva.
 
„Ova Vlada će se i dalje “mešati” u svoj posao i neće dozvoliti da niški aerodrom, koji je važan za Niš, Srbiju i za čitav region jugoistočne Evrope, propadne, niti da mirno gleda kako Nišlije umesto svog aerodroma koriste sofijski. Najmanje pet do 10 miliona evra potrebno je dodatno da se uloži u infrastrukturu da bi aerodrom opstao, uključujući i novi toranj za koji se radi projekat. S druge strane, niški aerodrom trenutno prihoduje oko 60 miliona dinara, i ne mogu da isplate ni plate, za koje je potrebno oko 110 miliona dinara”, rekla je Mihajlovićeva.
 
Ona je odbacila tvrdnje da odluka Gradskog veća Niša da imovinu aerodroma prebaci na republiku ima veze sa koncesijom za Aerodrom “Nikola Tesla” i dodala da će to bi jasno svima kad bude objavljen ugovor o koncesiji.
 
“Upravo zahvaljujući Vladi i tadašnjem premijeru, a danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Niš je prethodnih nekoliko godina dobio šest novih fabrika i postao saobraćajno čvorište u drumskom, železničkom i vazdušnom saobraćaju, kroz projekte kao što su Niš-Merdare-Priština, modernizaciju i rekontrukciju pruge Niš-Dimitrovgrad, završetak Koridora 10 i razvoj niškog aerodroma”, rekla je Mihajlovićeva.

 

Komentara: 6


#   Niš   Gradsko veće   Zorana Mihajlović   Vlada Republike Srbije   aerodrom   Zoran Živković (političar)   opozicija   Nikola Tesla   Ana Živković
@Vlada_SR @ZoranDirektno @


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+6) (-)

  s.nikolić, austrija, 02.04.2018.:
  Koji šljam !!!
  2014 1000 putnika ???
  Dokle će bre da lažete ovaj narod !
  2012 godine preko 26 000 putnika i na šesnaestog mestu od svih aerodroma bivše države !
  A sa tri miliona evra investicije ste se PRETRGLI !
  Malo manje nego za jelku i FONTANU , bagro obična !

 • (+7) (-1)

  stanković, 02.04.2018.:
  Prvo pitanje je: kada će biti prodat i ovaj aerodrom, odnosno kada će biti dat drugom na upravljanje?
  Drugo, ako nisu mogli da isplaćuju plate svojim radnicima na čiji račun će ići plate koje treba isplaćivati u narednom periodu? Da li na teret poreznih obeznika?

  Zašto nešto ne kažu jasno da ceo svet razume=

  Hvala na svakom obaveštenju i objašnjenju ove situacije.

 • (+3) (-)

  Djordjo, 02.04.2018.:
  A ti si kao pametna, ja bas mislio da ga zapakujem u jedan papir, pa u kesu, pa ga nosite, ne morate pod misku

 • (+2) (-)

  Berliner, 02.04.2018.:
  Da nam niste dirnuli aerodrom, jeste li culi?! Ili se spremajte da imate samo beogradski pasaluk (namerno malim!!!)!

 • (+5) (-1)

  P, 03.04.2018.:
  “Upravo zahvaljujući Vladi i tadašnjem premijeru, a danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Niš je prethodnih nekoliko godina dobio šest novih fabrika i postao saobraćajno čvorište u drumskom, železničkom i vazdušnom saobraćaju..."
  Pa nije mu bogom dana titula premijera, no ga je narod izglasao. Prema tome, njegov posao je da dovlaci investicije, je l' treba dubok poklon da dobije od svakog ponaosob svaki put kad radi svoj posao? A kao nagradu, jos jedno preduzece koje ce da "isisaju"???

 • (+3) (-)

  Zuco, 03.04.2018.:
  Znaci po tvojoj matematici aerodrom prihoduje 200 dinara po putniku, pa to je skoro koliko i autobuska stanica u Bgdu za peronsku kartu koja košta 170 DIN.
  Zorana laze kao i njen vodja


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima