Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ministarka Kuburović sa javnim izvršiteljima u Nišu o primeni novog zakona

rssBookmark and Share

15.10.2016.

Ministar pravde Nela Kuburović obišla je danas dve kancelarije javnih izvršitelja u Nišu, sa kojima je razgovarala o efektima novog Zakona o izvršenju i obezbeđenju, koji se primenjuje od 1. jula ove godine.

Ministarka Kuburović sa javnim izvršiteljima u Nišu o primeni novog zakona

Kuburović je rekla da su javni izvršitelji tim zakonom dobili mnogo šira ovlašćenja nego što su ih imali ranije i samim tim i veću odgovornost.

„Pre svega, dobili su ovlašćenja za gotovo sva izvršenja, za razliku od sudova koji za sada sprovode izvršenja koja se tiču porodičnih odnosa i vraćanja zaposlenih na rad“, rekla je Kuburović.

Kuburović je istakla da Ministarstvo pravde u skladu sa svojim ovlašćenjima pojačano vrši nadzor nad radom javnih izvršitelja, kako ne bi bilo propusta i zloupotreba u njihovom radu.

„Disciplinska komisija ministarstva je vredno radila u proteklom periodu, imamo oko 23 postupka koja su sprovedena i disciplinski kažnjene izvršitelje“, istakla je Kuburović.

Kuburović je navela da je bilo različitih propusta pojedinih javnih izvršitelja, od proceduralnih u smislu nedostatka opreme i urednog vođenja evidencije, do krupnijih nedostataka i težih disciplinskih prestupa, poput zloupotreba u primeni Javnoizvršiteljske tarife.

Ministarka Kuburović je istakla da je Ministarstvo pravde u prethodnom periodu na osnovu odluka Disciplinske komisije, razrešilo četiri izvršitelja.

Kuburović je napomenula da će Ministarstvo pravde i u narednom periodu nastaviti kontinuirano da prati rad javnih izvršitelja, u cilju jačanja njihove odgovornosti i transparentnosti u radu.


#   Ministarstvo pravde   privatni izvršitelji   Nela Kuburović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima