Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ministarstvo doniralo sanitetska vozila

rssBookmark and Share

Bujanovac 28.10.2014. Jugmedia

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije, dr Zlatibor Lončar, uručio je ključeve 30 vozila za hitnu medicinsku pomoć direktorima 22 Doma zdravlja, od kojih su tri sa juga Srbije.

Ministarstvo doniralo sanitetska vozila

Sanitetska vozila dodeljena su  Službama hitne pomoći domova zdravlja u Bujanovcu, Kuršumliji i Vlasotincu.

Vozila su obezbeđena zahvaljujući projektu Ministarstva zdravlja „Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou“ – DILS, koji se finansira uz podršku Svetske banke, po čijim je pravilima i obavljena nabavka.

Neki od kriterijuma za dodelu vozila bili su: iskazane potrebe zdravstvenih ustanova za sanitetskim vozilima, starost vozila u postojećem voznom parku u službama hitne pomoći, broj stanovnika i razuđenost opštine kojoj pripada zdravstvena ustanova, kao i oštećenja vozila nastala u majskim poplavama.

Ministarstvo zdravlja će i dalje, u okviru projekta „Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou“ – DILS, podržavati unapređenje rada hitne medicinske pomoći u Srbiji. Planom za narednu godinu, predviđena je nabavka još 30 vozila za hitnu medicinsku pomoć, koja će pretežno biti namenjena gradovima i opštinama koja su bila pogođena poplavama.

 


#   Bujanovac   Kuršumlija   Vlasotince   zdravstvo   Ministartvo zdravlja   ministar   Zlatibor Lončar   sanitet
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima