Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ministarstvo zdravlja: Komisija je mišljenja da nije bilo propusta u slučaju lečenja doktora Lazića

rssBookmark and Share

Niš 30.06.2020. RTS, Južna Srbija Info

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u Kliničkom centru Niš izvršen vanredni inspekcijski nadzor po prijavi ćerke doktora Miodraga Lazića. Komisija je mišljenja da u slučaju lečenja doktora Lazića nije bilo propusta, navodi Ministarstvo zdravlja, nakon što je njegova ćerka podnela prijavu zbog navodnih nepravilnosti i propusta u lečenju njenog oca.

PU Niš: wikipedia.org
PU Niš: wikipedia.org

Kliničkom centru je naloženo da organizuje i izvrši vanrednu proveru kvaliteta stručnog rada zdravstvenih radnika koji su učestvovali u lečenju dr Miodraga Lazića.

Provera je izvršena i komisija je mišljenja da u slučaju lečenja doktora Lazića nije bilo propusta, navodi se u odgovoru Ministarstva zdravlja na pitanje RTS-a da li je izvršena kontrola.

Pored toga, naložena je i vanredna spoljna provera kvaliteta stručnog rada.

Pojedini mediji objavili su da je ćerka doktora Lazića, Nina Vujošević, podnela prijavu zbog navodnih nepravilnosti i propusta u lečenju njenog oca u Kliničkom centru Niš.

Doktor Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra u Nišu i ratni hirurg, preminuo je od posledica koronavirusa 14. aprila u Kliničkom centru u Nišu.


#   Niš   Klinički centar Niš   inspekcija   smrt   Ministarstvo zdravlja   Miodrag Lazić
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima