Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mramor: Država zaboravila na nas

rssBookmark and Share

Mramor 11.09.2011. Izvor: B92

Meštani niškog naselja Mramor čije su kuće zbog klizišta proglašene nebezbednim za stanovanje, tvrde da su i grad i država zaboravili na njih.

Mramor: Država zaboravila na nas

Niš --Oko 40 ugroženih porodica živi u iznajmljenim stanovim za koje od grada dobijaju nadoknadu od 10.000 dinara, dok im celokupna imovina propada u kućama koje su gradili celog života.

Ljiljana Stojanović se sa svojom porodicom s Kosova doselila u Mramor a onda je zbog klizišta morala da napusti i novostečeni dom.

Sada žive u iznajmljenom stanu za koji od grada dobijaju 10.000 dinara mesečno, a pokućstvo propada u narušenoj kući.

Za razliku od Stojanovica porodica Radisavljević nema pravo čak ni na nadoknadu od grada za troškove kirije iako je građevinska inspekcija kuću u kojoj žive proglasila nebezbednom i naložila iseljenje.

Od 2006. kada su kuće u Mramoru počele da se ruše zbog klizišta, samo 10 porodica dobilo je krov nad glavom, dok ostalih četrdesetak porodica od kojih su mnoge dobile rešenje o iseljenju gube nadu da će im problem ikada biti rešen.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović koji je pre dva meseca obećao meštanima skori početak radova na izgradnji njihovih stanova, kaže da je novac obezbeđen i da rešavanje problema počinje od naredne sednice skupštine Srbije.

Prema Simonovićevim rečima vlasnici narušenih kuća bi nove stanove trebalo da dobiju već naredne godine.



#   Miloš Simonović   Ljiljana Stojanović   Mramor   građevinska inspekcija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima