Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Najavljen masovni protest i ispred suda

rssBookmark and Share

Niš 20.02.2014. JužnaSrbija.Info

Nakon okupljanja na Trgu kralja Milana u Nišu građani najavljuju masovni protest ispred suda u tom gradu zbog toga što odlukom niškog suda ubistvo Vuka Stojiljkovića, studenta medicine nije kvalifikovano kao teško ubistvo.

Najavljen masovni protest i ispred suda

Organizatori protesta najavili su danas da će 21. februara, nakon masovnog protesta koji je zakazan u 14 časova, na Trgu kralja Milana u centru Niša održati masovni protest i ispred zgrade suda u Nišu nezadovoljni time što ubistvo studenta medicine Vuka Stojiljkovića nije kvalifikovano kao teško ubistvo.

- Deo protesta će biti i kod zgrade suda. Borimo se za nas, za našu budućnost!Ko još može da nam zabrani da budemo slobodni?! , kažu organizatori protesta.

Viši tužilac u Nišu kvalifikovao je nedavno ubistvo studenta medicine Vuka Stoiljkovića (22) kao krivično delo ubistva iz člana 113 Krivičnog zakonika Srbije, rečeno je u Višem tužilaštvu u Nišu.

U niškom tužilaštvu su, na taj način, negirali spekulacije da je ubistvo ovog niškog studenta medicine, koga je 10. februara u parku Sveti Sava četiri puta nožem izbo osumnjičeni Dimitrije Stevanović (20), od kojih mu je, kako se nezvanično navodi, jedan od uboda prerezao grlo, kvalifikovano kao ubistvo iz nehata.

Ono, međutim, nije kvalifikovano ni kao teško ubistvo. Zakonska kazna za ubistvo je zatvor u trajanju od pet do 15 godina, a za teško ubistvo od deset do 40 godina, pa se tako jasno dolazi do zaključka da niško tužilaštvo ovo ubistvo, koje je uznemirilo javnost i čitav Niš diglo na noge, nije kvalifikovalo kao ubistvo iz nehata iliti teško ubistvo.


#   Niš   ubistvo   protest   sud   Sveti Sava   Vuk Stoiljković   Dimitrije Stevanović   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima