Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nastavlja se rekonstrukcija pirotskog toplovoda

rssBookmark and Share

Pirot 25.12.2014. Južna Srbija Info/Tanjug

Direktor "Gradske toplane" u Pirotu Radovan Nikolić i predstavnik austrijske kompanije "Strabag" Dušan Kocić potpisali su ugovor o rekonstrukciji 1.000 metara toplovodne mreže u šta će biti uloženo 350.000 EUR

Nastavlja se rekonstrukcija pirotskog toplovoda

Kako je izjavio direktor Nikolić, novac za ovu investiciju obezbeđen je iz programa Nemačke razvojne banke KfW-4.

- Mi sa kompanijom "Strabag" već imamo potpisan ugovor za radove na osavremenjavanju toplovodne mreže, vredan oko 900.000 EUR, tako da ćemo sa novim ugovorom, tačnije aneksom ugovora, tokom ove i naredne godine u osavremenjavanje toplovoda u gradu uložiti više do 1,2 mil EUR - rekao je Nikolić.

On objašnjava da će na osnovu novog ugovora, u naselju Centrala, stare dotrajale cevi biti zamenjene novim, kao i da će biti izgrađen prelazak toplovoda preko mosta na Drugom ringu. Takođe, biće rekonstruisan toplovod u naselju Bujica.

- Kada se sve završi, a po ugovoru to treba da bude najkasnije do početka naredne grejne sezone, moći ćemo da konačno ugasimo stare kotlarnice u centru grada - Sud, Bujicu i Centralu čime će se, osim boljeg grejanja, značajno poboljšati i ekološka slika centra grada - napomenuo je Nikolić.

Radovi bi trebalo da počnu u aprilu naredne godine.

Predstavnik kompanije "Strabag" Dušan Kocić kazao je da je ova kompanija u Srbiji realizovala 17 ugovora kroz finansiranje KfW banke i uz podršku Ministarstva energetike


#   Pirot   rekonstrukcija   Radovan Nikolić   toplovod
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima