Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Stojana Novakovića

rssBookmark and Share

Niš 20.05.2023. Južna Srbija Info

U toku je kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Stojana Novakovića koja nije obnavljana više od 50 godina. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima obišla je radove koji teku planiranom dinamikom.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Postojeća vodovodna mreža i priključne veze u ulici su od azbest-cementa i pocinkovanih cevi koje su dotrajale i biće zamenjene novim kvalitetnijim materijalom od polietilena čime će se izbeći česti kvarovi i gubici na mreži.

Direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dušan Radivojević rekao je da se vodovodna mreža obnavlja u dužini od 250 metara a da je vrednost radova 9.650.000 dinara. Tamara Milić, v.d. direktorka „Naisusa“ poručila je da će ovo preduzeće svoj deo posla završiti za desetak dana, a posle postavljanja vodovodne mreže sledi asfaltiranje i uređenje trotoara, što je u nadležnosti Direkcije za izgradnju grada.

V.d. direktor Direkcije Zoran Prokić rekao je da se rekonstrukcija infrastrukture u gradu i na selima odvija planski, da se prvo obnavljaju vodovod i toplovod, tamo gde ga ima, a zatim se asfaltira kolovoz i uređuju trotoari. Posle ulice Stojana Novakovića slede kompletne rekonstrukcije ulica Majakovskog, Učitelj Tasine i Zetske.

 


#   Niš   Dragana Sotirovski   vodovod   Naissus JKP   Stojana Novakovića ulica
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima