Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški hoteli i gradonačelnik demantuju da je bilo problema sa smeštajem spasilaca

rssBookmark and Share

Niš 17.05.2014. JugMedia

Povodom informacija koje su preneli pojedini mediji da postoje problemi oko smeštaja pripadnika ruskih i slovenačkih spasilačkih ekipa u Nišu reagovao je gradonačelnik Zoran Perišić i neki hoteli.

Niški hoteli i gradonačelnik demantuju da je bilo problema sa smeštajem spasilaca

„Obaveštavam javnost da je obezbeđen smeštaj i ishrana za sve pripadnike spasilačkih ekipa i da će Grad Niš pružiti svaku vrstu logističke pomoći koja je neophodna za nesmetan rad ovih specijalnih ekipa, naveo je gradonačelnik Perišić.

I hotel „Tami“ demantovao je informacije da nijedan hotel u Nišu nije hteo da obezbedi smeštaj za spasioce.

„Sinoć smo oko 21 primili poziv od strane neke humanitarne organizacije za smeštaj 80 osoba, a da pritom nismo ni znali da se radi o Rusima, ali to je nebitno o kome se radi. Bitno je da smo mi punudili 10 soba jer smo u datom trenutnku toliko imali na raspolaganju. Saopšteno nam je da će proveriti još na par mesta i da će nam se ponovo javiti, što nije učinjeno. Danas je stigla rezervacija direktno od Rusije za smeštaj posade 3/2 + 3/1 sobe, koju smo mi odmah prihvatili, da bi nam nakon par sati rekli da je Ministarstvo već izvršilo rezervaciju za posadu, ali u drugom hotelu, saopštio je na svom FB profilu ovaj hotel.

I Hotel Aleksandar u Nišu primio je spasioce koji su došli iz Bugarske i Rusije i time se odazvao apelu Vlade republike Srbije da ponudi besplatne smeštaje za spasioce.

Gradski portal018 prenosi da su da u hostelu „Aleksandar“ obezbeđene 32 dvokrevetne sobe sa kompletnim smeštajem i ishranom za spasioce, a da su u hotelu „Aleksandar“ trenutno samo piloti aviona. Prema njihovim informacijama, Udruženje Taksista Niš ponudilo je besplatan prevoz za građane iz ugroženih sredina. Ovaj portal prenosi i da redakcija Bum Radija 018 saznaje da će uNiš stići još 30 vojnika iz Bugarske, koji će biti upućeni u Zapadnu Srbiju.

 


#   Niš   Rusi   Zoran Perišić   besplatan prevoz   Tami hotel   Aleksandar hotel
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima