Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški većnici dobili resore

rssBookmark and Share

Niš 28.08.2020. Južna Srbija Info

Nakon današnje sednice novog Gradskog veća Niša, javnosti su predstavljena zaduženja članova nove gradske vlade.

Niški većnici dobili resore

"U odabiru članova Veća gledala sam da to budu ljudi koji su se pokazali ili dokazali u određenoj oblasti. Ono što je važno reći je i to da nisam morala da izaberem upravo ove ljude, nisam imala pritisak ni sa jedne strane da izaberem ove ljude i mislim da će opravdati kako moje, tako i poverenje građana, kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski na prvoj sednici ovog tela kada su većenicima dodeljeni resori. 

Članovi Gradskog veća su zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović koja je resorno zadužena za područje socijala zaštita, Slobodan Ranđelović, resorno zadužen za poljoprivredu,

Adrina Anastasov zadužena za područje kulture i turizama.

Područje planiranje i izgradnja dodeljeno je Nenadu Stojanoviću, dok je dr Marija Ranđelović zadužena za obrazovanje.

Predrag Stojanović je resorno zadužen za finansije, Sanja Milojković za zaštitu životne sredine, Miroslav Đokić za saradnju sa gradskim opštinama, inspekcijskim službama, komunalnim i javnim preduzećima.

Dr Vladislav Marjanović zadužen je za privredu, investicije i regionalni razvoj, a Branislav Kačar za omladinu i sport.
             

Ko su gradski većnici 

Zamenica, Dušica Davidović se dokazala u oblasti socijalne zaštite koja joj je poverena. Radi na brojnim međunarodnim projektima i ima međunarodnu sradanju u oblasti socijalne zaštite. 
               

Sonja Milojkvić, inženjer zaštite životne sredine i radnik Gradske uprave Grada Niša. Radila je u Upravi za privredu, održivi razvoj i zaštitu životne sredine, bila je šef Odseka za zaštitu životne sredine i u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine radila je na poslovima upravljanja u oblasti životne sredine.

Predrag Stojanović diplomirani ekonomista sa dugogodišnjim radnim iskustvom u privredi, a poslednjih 16 godina radi u budžetu. Dolazi sa radnog mesta savetnika načelnika Nišavskog upravnog okruga gde je vodio finansije.
             

Andriana Anastasov je bila predsednica Skupštine Gradske opštine Palilula, a pre toga narodna poslanica. Za sebe kaže da ima iskustva u kada je u pitanju kultura i turizam i sprema je na saradnju sa institucijama i resornim sekretarijatom i prihvatiće sve ideje i sugestije i biće otvorena za saradnju sa svima.
           

Miroslav Đokić je deset godina radio u komunalnom sektoru, bio član Veća Gradske opštine Niška Banja, a pre toga bio je odbornik u Skupštini grada. Kaže da ima dovoljno iskustva da sagleda sve probleme koji se tiču njegovog resora i nada se da će podići nivo ovih usloga što sugrađani zaslužuju.
             

Slobodan Ranđelović je radio u privatnom sketoru 19 godina. Nakon toga je radio u Studentskom centru na poslovima pomoćnika direktora za ishranu. Nada se da će poboljšati situaciju u poljoprivredi kroz subvencije i projekte.
           

Marija Ranđelović je doktor pedagoško-komunikoloških nauka sa 25 godina rada  u srpskoj prosveti. Radila u malo u predškolskom, zatim osnovnom i srednjem obrazovanju i na kraju kao i profeosr u nastavi koja se odnosi na studente. Probaće da sva svoja znanja i iskustvo primeni i na funkciji na kojoj se sada nalazu, a da od toga svi imaju benefit.
           

Dr Vladislav Marjanović je profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu i predavač je po pozivu na koš tri univerziteta u Sloveniji i u Ruskoj federaciji. Makroekonomista je i bavi se pitanjima privrednog razvoja i ekonomske politike. Primeniće, kako kaže, sva svoja znanja i iskustvo za razvoj grada da bi bio poželjan za život, a građani zadovoljni.
         

Branislav Kačar je resorno zadužen za omladinu za sport i istakao je da će sa novom gradonačenicom i novim timom ostvarivati još bolje rezultate u ovaoj oblasti.
           

Nenad Stanković je u gradskoj administraciji od 2004.godine, bio je odbornik u tri saziva. Njegov zadatak je da, naglašava, da ispune sve što su obećali građanima i malo više od toga.

 


#   Niš   Gradsko veće   Dragana Sotirovski   Dušica Davidović   Marija Ranđelović   Branislav Kačar
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima