Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nove mere Kriznog štaba - nošenje maske napolju, ipak samo preporuka

Bookmark and Share

16.10.2020. RTS, Južna Srbija Info

Krizni štab za borbu protiv kovida-19, zbog povećanja broja novih slučajeva zaraze, doneo je dans odluku o uvođenju novih mera za suzbijanje širenja koronavirusa. Mere stupile stupile na snagu – šta je od danas zabranjeno, a šta preporučeno.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Preporuka da se maske nose i na otvorenom 

Vlada je razjasnila odluku Kriznog štaba o nošenju maski na otvorenom. Prema objašnjenju Vlade, nošenje maski je obavezno u zatvorenim prostorima, dok se građanima preporučuje da maske nose i na otvorenom.

Zamenica direktora Instituta "Batut" dr Darija Kisić Tepavčević precizirala je u izjavi za Tanjug da je nošenje maski na otvorenom ipak preporuka Kriznog štaba, a ne obaveza.

Darija Kisić je, ranije danas, nakon sednice Kriznog štaba za RTS rekla da će nošenje maski, prema odluci Kriznog štaba, biti obavezno svuda, uključujući i otvorene prostore. 

Lokalne samouprave ne smeju da odobravaju okupljanja  

Krizni štab je doneo odluku i da zabrani lokalnim samoupravama da daju specijalne dozvole za organizaciju različitih okupljanja.

Darija Kisić je navela da će se od danas pooštriti kontrola svih mera koje su ranije stupile na snagu.

To uključuje zabranu rada ugostiteljskih i trgovinskih objekata posle 23 sata i okupljanje do 30 ljudi u zatvorenom prostoru. Do prošle nedelje je ugostiteljskim objektima koji imaju baštu bio dozvoljen rad do jedan sat posle ponoći.


#   lokalna samouprava   štab za vanredne situacije   Zavod za javno zdravlje   privremene mere   krizni štab   Koronavirus   zaštitne maske   Darija Kisić Tepavčević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima