Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novi mamograf za UKC Niš, donacija Fondacije princeze Katarine

rssBookmark and Share

Niš 28.11.2023. Južna Srbija Info

Niš od danas ponovo ima pokretni digitalni mamograf, dar Fondacije princeze Katarine Karađorđević u saradnji sa fondacijom iz Njujorka Stavros Niarhos.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Uručenju donacije na Belom Dvoru prisustvovala je ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i prof. dr Zoran Perišić, direktor Univerzitetsko kliničkog centra Niš. U UKC Niš stigla je u međuvremenu i magnetna rezonanca koju je obezbedila država.

Prema rečima gradonačelnice Niša, najsavremenija oprema za dijagnostikovanje kancera dojke namenjena je Nišlijkama ali i svim ženama na jugu centralne Srbije u čije sredine će već od ponedeljka pokretni mamograf stići.

Ona je dodala da Njihovim Kraljevskim Visočanstvima, princezi Katarini i prestolonasledniku Aleksandru ovo nije prvi put da pomažu Nišu i zdravstvenim ustanovama u kraju. Na ovaj način je nastavljena saradnja Fondacije sa UKC Niš, a zahvaljujući novom mamografu na najkvalitetniji način  mogu da se obave mamografski pregledi i spase mnogi životi zahvaljujući ranom otkrivanju raka dojke.

Princeza Katarina je istakla da će njena Fondacija koja se bavi humanitarnim radom nastaviti da pomaže zdravstvene ustanove u Srbiji kao što je to činila i do sada.


#   Niš   Dragana Sotirovski   mamograf   Princeza Katarina   Fondacija Katarine Karađorđević   Univerzitetski klinički centar niš
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima