Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Odbrana slobode" – spektakl snaga bezbednosti u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 10.05.2019. RTS, Južna Srbija Info

Na prikazu sposobnosti vojske i policije u Nišu "Odbrana slobode" učestvovalo 4.000 vojnika i policajaca, 300 vozila i 40 letelica.
Predsednik ocenio prikaz ocenom "vrlo dobro".

"Odbrana slobode" – spektakl snaga bezbednosti u Nišu

Defilovali su pešadijski, motorizovani i vazduhoplovni ešaloni.

U Nišu su građani mogli da vide borbena vozila pešadije, tenkove, borbena vozila "hamer", artljerijske sisteme "oganj", borbena vozila "lazar", artiljerijska oruđa "nora", PVO sisteme, oklopna vozila žandarmerije, policijska vozila, sredstva iz razvoja preduzeća Odbrambene industrije Srbije "šumadija", "alas", "miloš", "oganj modularni", "oganj digitalni", "pasars" i savremeno naoružanje i opremu po projektima "1500" i "1500 plus".

U Niš je stigla i modernizovana verzija ruskog tenka T-72 B3. Posada kaže da je to jedan od najboljih tenkova na svetu. Predstavljena su i dva helioptera Mi-35. 

Najveću pažnju publike privukli su avioni "mig 29", helikopteri Mi-35 i modernizovani tenk T-72.

Za pripremu, organizovanje i izvođenje prikaza odgovoran je bio komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, komandant prikaza bio je zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić, dok je u ime MUP-a odgovoran komandant Žandarmerije pukovnik policije Dejan Luković.

Veliki aplauz za egzercir Garde VS.

Uoči prikaza, predsednik Aleksandar Vučić je rekao da je stanje i opremljenost VS i policije neuporedivo bolje, dodajući da će se na tome još raditi.


#   Niš   MUP RS   Aleksandar Vučić   Milosav Simović   Vojska Srbije   Odbrana slobode parada
@avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima