Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Održan Peti festival matematike, „MATEMATIKA U MAJU 5“

rssBookmark and Share

Niš 13.05.2019. Južna Srbija Info

U Nišu je održan Peti Festival matematike, „MATEMATIKA U MAJU 5“ u organizaciji udruženja „NiMat-Niška matematika“ pod pokroviteljstvom Gradske opštine Medijana

Održan Peti festival matematike, „MATEMATIKA U MAJU 5“

Održan je Peti festival matematike, „MATEMATIKA U MAJU 5“ u organizaciji udruženja „NiMat-Niška matematika“ pod pokroviteljstvom Gradske opštine Medijana. Manifestacija je ove godine održana pod naslovom „Matematikom do zvezda“, u znaku 140 godina od rođenja Milutina Milankovića.

U 16 radionica i isto toliko predavanja,  učestvovalo je više od 200 učenika, studenata, naučnih radnika u oblasti STEM – nauka.Tradicija da se sve popularniji festival održava svake godine doprinosi da se matematika približi svim generacijama, kroz interaktivne radionice, izložbe, predavanja, kompjuterske matematičke igrice, koje su pripremili nastavnici, učitelji i ostali učesnici festivala. Promoteri nauke bili su nastavnici sa svojim đacima iz Aleksinca, Prokuplja, Niša, Leskovca, Novog Pazara, Smedereva, Čačka, Pančeva, Bora, Kragujevca, Merošine, Vlasotinca, kao i gosti iz srpske škole „Nikola Tesla“ iz Budimpešte. 

Gradska opština Medijana je kroz ovu manifestaciju podržala razvoj nauke i nastavila interaktivnu saradnju sa školama, u cilju što kvalitetnijeg obrazovanja novih generacija. 

 


#   Niš   Medijana gradska opština   Nikola Tesla   gradske opštine   Niška matematika   Gradska opština   matematika u maju 5
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima