Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Održana Svetosavska akademija u Nišu - uručene stipendije za petoro studenata sa teritorije Eparhije niške

rssBookmark and Share

Niš 25.01.2023. Južna Srbija Info

Sinoć je u niškom Svetosavskom domu, pri Sabornom hramu, sa blagoslovom vladike Arsenija, održana svečana akademija uoči praznika Svetoga Save, prvog Arhiepiskopa srpskog i prosvetitelja. Sala Svetosavskog doma bila je popunjena do poslednjeg mesta narodom koji je uživao u kvalitetnom programu.

Održana Svetosavska akademija u Nišu - uručene stipendije za petoro studenata sa teritorije Eparhije niške

Na početku samom programa u Svetosavskom domu, prisutne je pozdravio Njegovo Preosveštenstvo Episkop niškki G.G. Arsenije.

Potom je reč preuzeo besednik ovogodišnje Akademije, akademik prof. dr Slavenko Terzić, govoreći o značaju Svetoga Save, takođe i o značaju tadašnje Srbije, srpske istorije, kulture i jedinstva.

Nakon besede akademika Terzića, usledio je umetnički program uz učešće orkestara Kopnene Vojske Srbije iz Niša, NCPD "Branko", Trio Anima i Scensko muzičko udruženje "Srma" iz Niša

Odličnom programu svojim učešćem su doprineli i brojni solisti i instrumentalni izvožđči.

Kao kruna ovogodišnje Svetosavske akademije, od strane Preosvećenog vladike Arsenija su uručene stipendije za petoro studenata sa teritorije Pravoslavne Eparhije niške, koji su svoje obrazovanje nastavili na Univerzitetu. u Nišu

Novčana sredstva za stipendije studenata je obezbedilo Versko dobrotvorno starateljstvo Eparhije niške "Dobri Samarjanin".


#   Niš   Crkveno igračko-pevački ansambl Branko   Svetosavska akademija   Vladika Arsenije   VDS Dobri Samarjanin
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima