Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Opština Bosilegrad proglasila vanrednu situaciju

rssBookmark and Share

Bosilegrad 25.01.2017. Beta, RTS, Južna Srbija Info

Nakon što je U Bosilegradu palo oko pola metra snega na već postojeći koji se nije otopio od početka januara, opština je uvela vanrednu situaciju, izjavio je predsednik Opštine Vladimir Zaharijev.

Nakon novih snežnih padavina proglašena je vanredna situacija,  Foto: Tanjug
Nakon novih snežnih padavina proglašena je vanredna situacija, Foto: Tanjug

Vladimir Zaharijev je agenciji Beta rekao da je vanredna situacija u Bosilegradu proglašena u ponedeljak, zbog novih snežnih padavina koje su dodatno otežale kretanje po putevima u brdsko planinskom delu opštine.

"Još jedan snežni talas nismo mogli da preguramo bez uvođenja vanrednog stanja. U brdima visina snežnog pokrivača iznosi i do jednog i po metara. Na čišćenju puteva od snega bez prestanka rade sve opštinske mašine a angažovano je i pet, šest privatnika koji imaju svoju mehanizaciju koja se može koristiti za čišćenje puteva", naveo je Zaharijev.

Istakao je da u najudaljenijim selima od početka januara kada je sneg zavejao jug Srbije lekari pacijente posećuju koristeći isključivo motorne sanke.

"Radimo sve što možemo da oslobodimo puteve da ljudi mogu da se kreću kolima, ali u međuvremenu i lekari idu do pacijenata na sankama kada je to potrebno, a na sankama prevozimo i hranu i sve što je potrebno kada nas građani koji su zavejani pozovu", rekao je predsednik Opštine.

Vanredna situacija je uvedena po preporuci Opštinskog štaba za vanredne situacije.

  


#   Bosilegrad   sneg   zima   predsednik opštine   Vladimir Zaharijev   vanredna situacija   štab za vanredne situacije   jug Srbije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima