Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bosilegrad: Za sanaciju potrebne mašine i građevinski materijal

rssBookmark and Share

Bosilegrad 23.02.2015. Južna Srbija Info

Na području Bosilegrada i danas se nastavlja saniranje šteta od bujica i snega, a da je uz tešku mehanizaciju, najpotrebniji građevinski materijal.

Foto RTS
Foto RTS

Zbog bujičnih poplava krajem januara i snežne mećave, početkom februara, u Bosilegradu je i dalje na snazi vanredna situacija a problemi se rešavaju po prioritetima.

Predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev izjavio je da je najvažnije da nema životno ugroženih građana, a da se radi sve što je moguće kako bi se saniralo stanje, posebno na brdsko planinskim područjima.

On je dodao da će zbog kvara na nekoliko građevinskih mašina biti zatražena pomoć u dodatnoj teškoj mehzanizaciji od “Puteva Srbije”.

Zaharijev je podsetio i da je sneg pokidao dalekovode i porušio veliki broj bandera u brdsko planinskim predelima, a da montneri danonoćno rade na potpunoj normalizaciji stanja.

Prema njegovim rečima, trenutno je najpotrebniji garđevinski materijal kako bi se sanirale kuće i ostali objekti koji su pretpreli oštećenja u januaru i februaru.

Opština Bosilegtrad, od Republičkog štaba za vanredne situacije dobila je u februaru agregate za struju, sušilice za zidove i naftu za građevinske mašine a od Sektora za vanredne situacije dodatna terenska vozila.

Komentara: 0


#   Bosilegrad   vanredno stanje   poplava   mašine   predsednik opštine   Vladimir Zaharijev   sanacija   životno ugrožen   vanredna situacija   građevinska mašina   nedostatak  
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima