Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Opština Crveni Krst: Uvek smo tu za naše komšije, bez razlike!

rssBookmark and Share

21.09.2022. Južna Srbija Info

Poznato je da na teritoriji niške Gradske opštine Crveni Krst živi veli broj građana romske nacionalnosti, ali pored naselja Beograska mahala, postoje i neka manja romska naselja u neposrednoj blizini opštinske zgrade, čiji stanovnici imaju potrebu za podrškom.

Opština Crveni Krst: Uvek smo tu za naše komšije, bez razlike!

Danas su predsednik Skupštine GO Crveni Krst Dragan Stanković, zamenik predsednika opštine Aleksandar Krstić i većnici Jelena Madić, Milomir Blažević i Dejan Stanojević izrazili humani, ali edukativni gest svojom posetom, a sve na inicijativu predstavnika Nacionalnog saveta Roma i obišli jedno takvo romsko naselje.

Pored nepohodnih, onih osnovnih stvari kao što su sredstva za higijenu, 25 paketa, cilj posete je bio pre svega upoznavanje sa problemima ove malene romske "mahale" i razgovori o iznalaženju načina da se poboljša socijalno-ekonomski status ovih naših sugrađana..

I domaćini i gosti slažu se da samo zajedničkim delovanjem mogu da dođu do rešenja, kako niški Romi ne bi ostali na društvenoj i ekonomskoj margini i uključili se u normalne tokove života kao ravnopravni građani.


#   Dragan Stanković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima