Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Opština mora da plati 200 miliona RSD

rssBookmark and Share

Prokuplje 01.02.2014. Beta

Na osnovu presude Privrednog suda u Nišu, Opština Prokuplje osuđena je da isplati Univerzal banci 200 miliona dinara.

Opština mora da plati 200 miliona RSD

Taj novac ovoj banci duguje staro preduzeće "Direkcija za urbanizam i izgradnju" ove opštine, rečeno je danas agenciji Beta u tom sudu.

Prema rečima nadležnih u Opštini dugovanja se odnose na period od 2007. do 2009. godine i obaveze starog preduzeća " Direkcija za izgradnju i urbanizam" prema "Preduzeću za puteve - Niš" čija su prava u nadležnosti "Univerzal banke".

"U meduvremenu je dug za neplaćene radove koje je niško preduzeće izvodilo na području prokupačke opštine sa kamatom, narastao na 400 miliona, ali je Sud odlučio da se plati samo glavnica duga," rekali su u prokupačkoj opštini i dodali da su na presudu već uložili žalbu.

Zbog ogromnog duga Direkcija za urbanizam i izgradnju je u potpunoj blokadi, a kako bi se obavljali redovni poslovi održavanja lokalnih puteva i ulica u gradu, Skupština Opštine Prokuplje prošle godine osnovala je novo preduzeće za Urbanizam i komunalne poslove.


#   Prokuplje   Urbanizam i uređenje JP   Direkcija za urbanizam i izgradnju   Univerzal banka   Preduzeće za puteve Niš   Direkcija za urbanizam   Direkcija za izgradnju   Skupština opštine
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima