Južna Srbija Info

Sednica SO Prokuplje: Kratko, ali efikasno

rssBookmark and Share

Prokuplje 14.09.2015. Topličke vesti

Dnevni red prvog jesenjeg zasedanja Skupštine Opštine Prokuplje imao je devet tačaka, a sednica je trajala samo petnaestak minuta.

Sednica SO Prokuplje: Kratko, ali efikasno

Prema rečima predsednika Skupštine Opštine Prokuplje Radoslava Mihajlovića najbitniji  deo rada današnjeg zasedanja odnosio se na usvajanje Izveštaja o izvršenju budžeta za prvih šest meseci ove godine.

On ističe da je za prvu polovinu godine izvršenje budžeta negde oko 40 odsto, a u drugoj polovini godine očekuje se veći priliv u opštinsku kasu i izvršenje u većem procentu.

Odbornici su svojim glasovima imenovali i zamenika sekretara Skupštine Opštine Prokuplje Dragana Vuksanovića, koji je do sada obavljao funkciju načelnika Opštinske uprave.

Na 29. sednici lokalni parlamentarci su usvojili Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o promeni osnivačkog akta JKP „Hameum“ i Odluku o izmeni odluke o obrazovanju lokalnog saveta za zdravstvo.

Usvojeni su Programi poslovanja sa finansijskim planom za 2015. godinu Javnog preduzeća za urbanizam i uređenje opštine Prokuplje i JP Direkcija za izgradnju, urbanizam i stambene poslove, usklađeni sa izmenama Odluke o budžetu opštine, radi davanja saglasnosti.

Odbornici su usvojili i dve informacije iz oblasti poljoprivrede na teritoriji opštine Prokuplje. Informaciju o obavljenoj žetvi roda 2015. i Informacija o berbi i otkupu višnje roda 2015. godine.

Komentara: 0


#   Prokuplje   budžet   Direkcija za izgradnju   Skupština opštine   Radoslav Mihajlović
@


 


[ Dodaj komentar ]