Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Oštećen most u Vranjskoj Banji

rssBookmark and Share

Vranjska Banja 27.03.2014. RTS

Nedavno je teretni kamion proizvođača radova na Koridoru 10, oštetio metalnu konstrukciju mosta na ulazu u Vranjsku Banju. Od tada je most zatvoren za saobraćaj, a za sanaciju je potrebna saglasnost "Puteva Srbije".

Oštećen most u Vranjskoj Banji

Tokom radova na Koridoru 10, oštećen most u Vranjskoj Banji. Oštećena je konstrukcija mosta preko Južne Morave. Metalni stub je pao i zaustavio saobraćaj na najfrekventijem putu između Vranja i Vranjske Banje.

"Zaista smo svi vezani za grad Vranje, svakodnevno moramo da idemo, privatno ili službeno", kaže Goran Anđelković iz Vranjske Banje.

"Ako ispred sebe imaju autobus, put od 15 kilometara iz okolnih pravaca traje sat vremena i duže", kaže Miroslav Jovanović iz Vranjske Banje.

Most je sagrađen sredinom prošlog veka. Povezuje banju i dvadesetak okolnih sela sa gradom.

Preko ovog mosta Banjčani najbrže mogu doći do Vranja. Otkako je zatvoren za saobraćaj, koriste alternativne puteve koji su u lošem stanju.

Lokalni putevi nisu pogodni za teretni saobraćaj, a u banji posluju i firme koje zavise od transporta robe.

"Za ljude koji rade u fabrici teško je. Mi imamo 30 kamiona šlepera dnevno, transporteri neće više da nam voze, oštećuju kamione", kaže Jasminka Manić iz firme "Diva divani".

Metalnu konstrukciju mosta je oštetio kamion proizvođača radova na Koridoru 10. Preduzeće "Terna" finansiraće sanaciju, a lokalna samouprava očekuje saglasnost Javnog preduzeća "Putevi Srbije".

Dragoljub Stevanović, zamenik gradonačelnika Vranja kaže da će stručnjaci Terne pregledati most i videti da li je statika mosta poremećena.

"Ukoliko nije, ukoliko je u pitanju samo metalna ograda, onda će to biti završeno za nekoliko dana", dodaje  Stevanović.

Most je nosivosti 70 tona, akoristilo ga je više stotina vozila dnevno.


#   Putevi Srbije   saobraćaj   Vranjska Banja   most   lokalna samouprava   Dragoljub Stevanović   Grad Vranje   avio saobraćaj   Goran Anđelković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima