Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvoren novi Klinički centar u Nišu (FOTO)

rssBookmark and Share

Niš 17.12.2017. Z.S. Južna Srbija Info

Danas je u Nišu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić, predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, Tomislava Nikolića, članova Vlade i ostalih zvanica, otvoren novi Klinički centar.

Foto: M.M., Z.S. Južna Srbija
Foto: M.M., Z.S. Južna Srbija

Niški Klinički centar, namenjen je uglavnom pacijentima sa juga i jugoistoka Srbije. Rekonstrukcija starog i izgradnja novog objekta je koštala 32 miliona evra, a prijem prvih pacijenata počinje već krajem godine, najavljeno je danas.

Vučić je danas u Nišu naveo da smo dobili budućnost u zdravlju koje mora biti najveća vrednost naše zemlje. 

"Život i zdravlje naš su prvi i najsvetiji zadatak. Srbiji su potrebni zdravi ljudi, a njima je porebna zdrava Srbija. Ovde se te dve vrednosti sreću i udružuju i daju novu nadu", rekao je Vučić i dodao da smo "najveću boljku društva preležali baš na ovom mestu i da odustajanja nema, Srbija neće da odustane", odlučno je naglasio Vučić.

Kako je rekao, došao je da podeli sa građanima najveći osmeh koji ima i ostao je zadivljen zdanjem nove bolnice, na mestu na kojem je bila samo prašnjava i neuređena livada.

"Baš na ovom mestu, stavri su nas podsećale na jad i bedu, koju smo i sami stvarali, prepuštajući se ubeđenju da smo nesposobni i da nikad ništa nećemo moći da uradimo. E ovde smo pokazali da znamo, umemo i možemo", podvukao je Vučić i dodao da smo danas ponosni i da Srbija nikad više ne može i neće da odustane.

Niški klinički centar je prvi koji je započet i završen u Srbiji i najavio izgradnju Kliničkg centara Srbije u Beorgadu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Nišu, na otvaranju Kliničkog centra u tom gradu, da je ogromna stvar posle dugog niza godina završiti radove na tom zdravstvenom centru i najavila da predstoji završetak Kliničkog centra Srbije u Beogradu i Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu.

Brnabić je rekla da će biti tako nastavljeno i ubuduće i da sledi završetak Koridora 10 i nastavak Koridora 11, kao i njihovo povezivanje autoputem između Pojata i Preljine.

Ona je rekla da predstoji i završetak Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu, kao i izgradnja Naučno-tehnološkog parka u Nišu.

Ponosim se što sam predsednica ovakve Vlade Srbije. Sledeći put kada budemo u Nišu bićemo ovde da postavimo kamen temeljac za Naučno- tehnološki park Niš, navela je ona.

Premijerka je istakla da će biti izgrađena i laboratorijska lamela na Elektronskom fakultetu u Nišu i podsetila da je taj projekat osmišljen još 1975. godine.

Mi ćemo ga pokrenuti i završiti u mandatu ove Vlade, poručila je premijerka.

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar je u obraćanju podvukao da je pre tri godine na mestu današnje nove zgrade KC Niš bilo blato i močvara, a da je danas tu savremeni objekat koji je simbol novog vremena i novog zdravstva.

Lončar je rekao da je zahvaljujući angažmanu predsednika Srbije Aleksandra Vučića rekonstrukcija postojeće zgrade i izgradnja nove privedena kraju.

Ministar zdravlja je podsetio da u Nišu već postoje dva linearna akceleratora za zračnu terapiju, a da se otvara i treći, te da neće biti listi čekanja ni za zračenje onkoloških pacijenata.

U obnovu i izgradnju te zdravstvene ustanove, koja se prostire na 45 hiljada kvadratnih metara, uključujući i nabavku nove opreme, uloženo je 50 miliona evra, a prvi pacijenti biće primljeni do kraja godine.

Otvaranje tog centra rezultat je mera Vlade Srbije na unapređenju zdravstvenog sistema. 

Ulaganja u zdravstvenu infrastrukturu, opremanje i modernizacija svih zdravstvenih ustanova, su među prioritetima Vlade, u cilju poboljšanja rada i brige o pacijentima.


#   Niš   Klinički centar Niš   Tomislav Nikolić   Aleksandar Vučić   Zoran Radovanović   Ana Brnabić   Zlatibor Lončar   Klinički centar   sednica Vlade   tehnološki park   Milorad Dodik   kamen temeljac
@predsednikrs @avucic @tigerzoki @anabrnabic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima