Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Paketi sa hranom za najugroženije u prokupačkim selima

rssBookmark and Share

Prokuplje 26.02.2019. Južna Srbija Info

Najugroženiji stanovnici Džigolja i okolnih sela koja pripadaju ovoj Mesnoj kancelariji, dobili su juče od Crvenog krsta pakete sa osnovnim životnim namirnicama. Reč je o akciji koju organizuje Crveni krst Prokuplje, dok je sredstva za kupovinu paketa obezbedio Grad Prokuplje.

Paketi sa hranom za najugroženije u prokupačkim selima

Kako teče akcija podele paketa, danas su se na licu mesta uverili član Gradskog veća za socijalnu zaštitu Maja Bašić i pomoćnik gradonačelnika Vladica Mladenović. Oni su iskoristili priliku i da popričaju sa žiteljima ovih sela, i da iz prve ruke saznaju koji su to problemi koji ih muče, kako bi Grad blagovremeno reagovao.

-Zahvalila bih se Crvenom krstu na dobrom radu. Ljudi znaju svoj posao, imaju u vidu svako domaćinstvo, kako iz grada, tako i na seoskom području, i trude se da nikoga ne preskoče kad je pomoć u pitanju, kaže Bašić.

Ova akcija sutra će biti sprovedena u Beloljinu, a u sredu će pakete sa osnovnim životnim namirnicama dobiti žitelji Male Plane i okolnih sela. Ovim se završava akcija podele paketa na seoskom području, i nastavlja na teritoriji grada.

Kako ističe Bašić, ovo nije kraj i akcija će svakako biti ponovljena.

-U skladu sa opredeljenim sredstvima u budžetu Grada Prokuplja za 2019. godinu, biće raspisan novi konkurs za finansiranje usluga socijalne zaštite, gde, između ostalih, spada i podrška najugroženijim građanima u vidu paketa hrane i ogrevnog drveta. Trudićemo se, u skladu sa našim mogućnostima, da izađemo u susret građanima ne samo kada su u pitanju ovakve akcije nego i mnoge druge. Građani su nam na prvom mestu, zaključuje član Gradskog veća Prokuplja Maja Bašić.


#   Prokuplje   Crveni krst org.   Džigolj   paketi sa hranom   Iz prve ruke
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima