Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Planinska sela potpuno odsečena od sveta

rssBookmark and Share

Kuršumlija 10.12.2012. Autor: Agencija TANJUG

Opština Kuršumlija angažovala je svu raspoloživu mehanizaciju Direkcije za izgradnju i komunalnu delatnost na raščišćavanju najvažnijih putnih pravaca.

Planinska sela potpuno odsečena od sveta
Najudaljenija planinska sela i zaseoci u toj opštini već su potpuno odsečeni od sveta, jer su putevi prema njima zavejani i neprohodni.

Direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji Uranija Petrović izjavila je danas Tanjugu da za sada nije bilo poziva od strane žitelja zavejanih planinskih sela toj zdravstvenoj ustanovi, te da su ekipe lekara u pripravnosti da reaguju i učine sve što je u njihovoj moći u ovakvoj situaciji.

Na inicijativu Petrovićeve, lekari specijalisti iz Kuršumlijskog doma zdravlja obišli su ranije meštane svih najudaljenijih planinskih sela kojima su podeljeni lekovi, a lekari su do pojedinih kuća pešačili i po 35 kilometara kako bi ih pregledali i podelili im neophodne lekove.

-U tim planinskim selima koja su od grada udaljena i po 35 kilometara žive mahom stare, iznemogle i bolesne osobe, kazala je Petrovićeva.

Žiteljima zavejanih sela ranije su, takođe, podeljeni paketi Crvenog krsta sa hranom i ličnom higijenom.

Snežni pokrivač na području Kuršumlije dostigao je visinu od oko 20 centimetara, dok je na okolnim planinama čak 60 centimetara.

Autobuski saobraćaj se odvija sa manjim zastojom, a u preduzeću za puteve u Prokuplju, Tanjugu je rečeno da je put do Merdara i administrativne linije sa Kosovom prohodan kao i da su sve ekipe putara na terenu i da rade na raščišćavanju.

Na području opštine Kuršumlija tokom prošle zime od posledice smrzavanja preminule su tri osobe.


#   Kuršumlija   Uranija Petrović   saobraćaj   selo   lekari specijalisti   Merdare
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima