Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počeli 55. "Filmski susreti" u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 11.10.2020. Južna Srbija Info

Nakon tradicionalnog koktekla dobrodošlice u Gradskoj kući, u Nišu su sinoć počeli 55. "Filmski susreti" - Festival glumačkih ostvarenja igranog filma. Letnju pozornicu, zamenile su sale boskopa "Sinepleks", zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Počeli 55. "Filmski susreti" u Nišu

Predajom ključa grada i prijemom u Gradskoj kući, otvoren je Festival glumačkih ostvarenja igranog filma u Nišu – „Filmski susreti“ koji se ove godine održava po 55. put i na kome će u takmičarskoj konkurenciji biti prikazano 10 filmova.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski uručila je ključ grada predsednici žirija, glumici Tijani Pečenčić u sali bioskopa “Sinepleks” ističući da je nastavljen kontinuitet festivala i pored pandemije i pridržavanja epidemioloških mera.

Na 55. Festivalu glumačkih ostvarenja igranog filma u Nišu o dobitnicima zvaničnih nagrada odlučivaće tročlani žiri koji će činiti predsednica Tijana Pečenčić i članovi Jelena Mila i Feđa Stojanović. Oni će, nakon što pogledaju svih 10 filmova iz takmičarske selekcije, doneti odluku o laureatima tradicionalnih nagrada Gran pri „Naisa“, Car Konstantin i Carica Teodora, kao i o nosiocima povelja za izuzetnu mušku i žensku ulogu, nagrada za mušku i žensku epizodu i nagrade za najbolju debitanstku rolu.

Festivalske nagrade će biti dodeljene u Sali 1 niškog „Sinepleksa“, poslednjeg dana Filmskih susreta, u četvrtak, 15. oktobra, sa početkom u 20 časova, uoči projekcije gostujućih filmova na festivalu.

dana Filmskih susreta, u nedelju, 11. oktobra u 20 sati, u Sali 1 „Sinepleksa“, glumcu Voji Brajoviću, koji je ostvario niz nezaboravnih rola tokom filmske karijere duge gotovo pola veka, svečano će biti uručena Nagrada za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu i njemu sličnim medijima „Pavle Vuisić“. Nagradu dodeljuje Udruženje filmskih glumaca Srbije, a sastoji se od plakete s likom Pavla Vuisića, monografije posvećene laureatu i dokumentarnog filma o dobitniku ovog prestižnog priznanja.
Kompleti ulaznica za ovogodišnji festival, po ceni od 2000 dinara za salu 1, odnosno po ceni od 1500 dinara za ostale sale niškog „Sinepleksa“, mogu se kupiti još samo u subotu u Niškom kulturnom centru od 10 do 18 časova i u samom „Sinepleksu“ od 15 do 20 časova. U subotu počinje i prodaja pojedinačnih ulaznica po ceni od 400 dinara za festivalsko veče, ali će te karte moći da se kupe samo u „Sinepleksu“, svakoga dana od 15 do 20 časova. Naglašavamo da će se pojedinačne ulaznice prodavati tako što će posetioci moći da ih kupe samo onog dana kada se prikazuju filmovi na koje se te karte odnose.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Filmski susreti   Filmski susreti 20
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima