Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počinje realizacija javnih radova u Leskovcu i Jablaničkom okrugu

rssBookmark and Share

Leskovac 25.02.2011. Dušan Kocić

Na području Jablaničkog okruga, biće angažovnao 330 lica, a u samom Leskovcu oko 120 radnika sa evidencije NSZ i svi će imati prava kao i radnici koji su zaposleni u firmama-izvođačima javnih radova

Leskovac: mnogo zainteresovanih za javne radove
Leskovac: mnogo zainteresovanih za javne radove

LESKOVAC - Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Leskovcu, koja je nadležna za područje šest opština Jablaničkog okruga, podneto je 48 prijava za realizaciju javnih radova po konkursu NSZ i Ministarstva ekonomije, a vrednosti svih projekata je oko 150 miliona dinara.

Među projektima najviše (20) odnosi se na socio-humanitarne i kulturne delatnost, a po 14 je iz oblasti održavanja živitne i radne sredine i na uređenje i opremanje javne infrastrukture. Direktor NZS u Leskovcu Jovica Marinković podseća da su za realizaciju tzv. javnih radova predviđena ista sredstva kao i prethodne godine i posle Beograda i Vranja, leskovačka filijala NSZ dobila je najviše para za njihovu realizaciju.

Najviše projekata ponudila su pravna lica iz Leskovca (13), među kojima je 7 iz oblasti uređenja i zaštite živitne sredine, 5 socio-humanitarnih i kulturnih delatnosti i 1 na uređenje javne infrastrukture, a njihova vrednost iznosi 51.300.000 dinara.

U javne radove na području Jablaničkog okruga, prema procenama NSZ, trebalo bi da bude uključeno 330 lica, a u samom Leskovcu oko 120 radnika sa evidencije NSZ.

Po konkursu, opština Leskovac treba da dobije 22.650.000 dinara, Lebane oko 4.760.000, Vlasotince 4.600.000, Bojnik 3.100.000, Medveđa 2.600.000 miliona i Crna Trava 860.000 dinara.

-Naša su očekivanja da sprovođenje javnih radova protekne u najboljem redu i mi ćemo se upravo založiti da se doslovno ispoštuje tekst konkursa i da selekcija angažovanih bude usmerena na romsku populaciju, na izbegla i raseljena lica, nezaposlene starosti 50 i više godina, kao i lica koja su korisnici materijalnog obezbeđenja, ali i samohrane roditelje – podseća Jovica Marinković, direktor filijale NSZ u Leskovcu.

Marinković zaključuje da se iz godinu u godinu prijavljuju sve kvalitetniji projekti i sudeći po tome, za ove četiri godine, koliko se realizuju javni radovi, filijala NSZ beleži sve veći napredak u realizaciji javnih radova, čija će praktična realizacija početi kada se bude znalo koji su sve projekti odobreni i kada vremenski uslovi budu dozvoljavali njihovu praktičnu realizaciju.

Zavisno od školske sprema, angažovana lica će dobijati odgovarajuću novčanu nadoknadu. Za prvi i drugi stepen stručnosti NSZ isplatiće 17.600 dinara, za treći i četvrti 18.000 dinara, za peti i šesti 20.000 i za sedmi stepen stručnosti 22.000 dinara. Svi radnici će imaju sva prava iz radnog odnosa, a izvođačima javnih radova, za pripremu nezaposlenih lica, koja budu angažovana u praktičnu realizaciju projekata, biće uplaćeno 50.000 dinara.

 

 


#   Leskovac   Vlasotince   Crna Trava   vremenski uslovi   javni radovi   pravna lica   raseljena lica
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima