Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Aleksinčanin uhapšen zbog uvreda Vučiću

rssBookmark and Share

Aleksinac 08.07.2015. D. Ostojić, Južna Srbija Info

Dejan Milojević Čkemba, danas je uhapšen po nalogu Tužilaštva za visoko tehnološki kriminal iz Beograda.

Aleksinčanin uhapšen zbog uvreda Vučiću

Razlog hapšenja je uvredljiv komentar na račun Aleksandra Vučića koji je Dejan Milojević postavio na svoj Fejsbuk profil.

Uhapšen je u 8 sati, a pušten nakon osmočasovnog ispitivanja.

Policija mu je pretresla kuću i oduzela dva mobilna telefona i lap top računar.

- Došla je ekipa iz Beograda valjda oni za visoko tehnološki kriminal. Ekipa je bekapovala moj kompjuter, moj telefon… Tražili su mi šifru za Fejsbuk profil na kome komentarišem. Ja sam im dao šifru i oni su mi oduzeli taj nalog, kaže Milojević za “Aleksinačke vesti”.

- Bio je jedan komentar. Parafraziraću: “Braćo i sestre Srbi. Vrag je odneo šalu. Ima li neko ko bi mogao da ubije ovu svinju”. Komentar se prvo nije ni odnosio na Aleksandra Vučića, niti se spominje Aleksandar Vučić, objašnjava Milojević.

On dodaje da su mu policajci pretresli kuću kako bi ustanovili da nema oružje. Iako pojedini mediji prenose da je Milojević bio uhapešen, on je u izjavi za “Aleksinačke vesti” precizirao da nije bio uhapšen.

Milojević smatra da policija nije imala osnova da mu pretresakuću i pleni imovinu jer se sporni komentar uopšte nije odnosio na Aleksandra Vučića.

Iako je evidentno da se komentar ne odnosi na Aleksandra Vučića, kako kaže, specijalci su mu rekli da su došli upravo zbog tog komentara.

Milojević je, inače, pre deset godina obavljao funkciju predsednika izvršnog odbora u ovom mestu, tada kao kadar DSS-a. U novije vreme povezuju ga sa pokretom Dveri.

 


#   Aleksinac   policija   hapšenje   Aleksandar Vučić   Fejsbuk   Dejan Milojević   uvrede   visoko tehnološki kriminal
@avucic @facebook @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima