Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Borko u Nišu udara na Pajtića

rssBookmark and Share

27.09.2014. JužnaSrbija.Info

Lider demokrata Bojan Pajtić na sednici Glavnog odbora u Nišu suočiće se sa žestokim kritikama opozicionog bloka koji već duže postoji unutar DS, ali neće biti pokrenut zahtev da on ode sa čela stranke, pišu "Večernje novosti".

Borko u Nišu udara na Pajtića

Struja nezadovoljnih, koju predvode potpredsednici Borislav Stefanović i Goran Ješić, na sutrašnjoj sednici GO zatražiće odgovore kada će biti rešena finansijska kriza u kojoj je stranka već dugo i suprotstaviće se Pajtićevoj ideji o "srpskoj Srbiji".

Oni se, takođe, piše list, protive saradnji sa Borisom Tadićem i Čedomirom Jovanovićem.

Prema saznanjima Novosti, u "taboru" nezadovoljnih Pajtićevom politikom, još su i Dragan Šutanovac, Vesna Martinović, Dušan Milisavljević, Saša Paunović, Jovan Marković, Zoran Alimpić... Svi oni okupili su se nedavno u Vladičinom Hanu, na skupu u okviru "turneje" koju po bazi organizuju Stefanović i Ješić.

S druge strane, uz Pajtića su potpredsednik Goran Ćirić, predsednik beogradskih demokrata Balša Božović, Dejan Nikolić, Radoslav Milojičić Kena...

Pajtić će, navode Novosti, na Glavnom odboru pokušati da dobije podršku za projekat vlade u senci, ali mnogima u stranci nije jasno kako će ona izgledati ni ko će biti njeni članovi jer se o tome nije raspravljalo na organima partije.

"Vlada u senci biće formirana u narednim danima. Osnovni kriterijum će biti stručnost i hrabrost, a ne stranačka pripadnost, jer Srbija zaslužuje ljude koji umeju da definišu strategiju izlaska iz krize mnogo bolje nego vlast", kaže Pajtić za "Novosti".

Komentara: 0


#   DS   Dušan Milisavljević   Dragan Šutanovac   Borislav Borko Stefanović   Goran Ćirić   Jovan Marković   Er Srbija   Bojan Pajtić   Radoslav Milojičić Kena
@demokrate @dusanorldusan @SutanovacDragan @BorkoStef @airserbia @PajticBojan @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima