Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dačić: Uskoro o razvoju juga Srbije

rssBookmark and Share

Pirot 27.01.2013. Autor: M.Mitić

Srpski premijer Ivica Dačić izjavio je u subotu u Pirotu da će u narednih mesec dana biti organizovan sastanak predstavnika pet okruga sa juga Srbije na kojem bi se razgovaralo o strategiji razvoja tog regiona.

Dačić: Uskoro o razvoju juga Srbije
Na tom sastanku bi učestvovali predstavnici Pirotskog, Nišavskog, Topličkog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

"Na taj sastanak treba da pozovemo gradonačelnike i predsednike opština i da napravimo strategiju razvoja juga Srbije. Bez toga ništa ne možemo da uradimo. Više od polovine najnerazvijenih opština je iz ovog kraja", rekao je premijer Dačić u razgovoru s predsednikom opštine Pirot Vladanom Vasićem.

"Vi ste posle bivšeg premijera Zorana Djindjića, drugi premijer Srbije koji posle 2000. godine dolazi u opštinu Pirot", rekao je Vasić i dodao da očekuje pomoć republičke vlasti u izgradnji infrastrukture, a posebno puteva na Staroj planini.

Dačić će posetiti Kompaniju "Tigar tajers", čiji je vlasnik francuski "Mišlen", razgovarati s rukovodstvom fabrike i obići pogon za proizvodnju putničkih autoguma.

On će prisustvovati svečanosti povodom izbora za "Ličnost godine" koju organizuje privatni "Plus Radio", gde će mu biti uručeno specijalno priznanje "Ljudi za novo vreme - evro korak".


#   Pirot   Mišlen   ličnost godine
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima