Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dejanović: Vratiti dostojanstvo zdravstvu

rssBookmark and Share

23.07.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Kandidat Socijalističke partije Srbije za ministra zdravlja Slavica Đukić-Dejanović uverena je da je, i pored teške situacije u zdravstvenom sistemu Srbije, moguće vratiti dostojanstvo onima koji to zaslužuju, a to su zdravstveni radnici.

Dejanović: Vratiti dostojanstvo zdravstvu

Ministarka zdravlja !

Đukić-Dejanović je novinarima, posle završetka sednice Glavnog odbora SPS, na kojoj je jednoglasno prihvaćen predlog da bude kandidat za ministra zdravlja, rekla da je svesna da će biti teško i zbog pozicije koje zdravstvo trenutno ima, ali i da je uverena da se može nešto učiniti na planu organizacije rada i vraćanja dostojanstva zdravstvenim radnicima. To je, dodala je, bio i razlog zbog koga je prihvatila da bude kandidat za minsitra zdravlja stranke čiji je potpredsednik.

        Đukić-Dejanović je istakla da će joj obaveza biti da radi na primeni zakona o zdravstvenoj zaštiti i socijalnom osiguranju, a cilj tima koji bude okupila da zdravlje građana Srbije podigne na viši nivo.

        „Uložiću sve svoje stručne i javne potencijale da tako i bude“; obećala je Đukić-Dejanović.

        Ona je procenila da će biti potrebno dva meseca kako bi se stekao uvid u prioritete i da će avgust i septembar biti meseci kada će biti obavljene i pripreme za jesenje zasedanje parlamenta.

        „U avgustu i početkom septembra moraćemo da pravimo uvide koji su prioriteti, ali i pripreme za jesenje zasedanje, kada će neki zakonski akti morati da budu promenjeni“, zaključila je Đukić-Dejanović.


#   zdravstvo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima