Južna Srbija Info

Demokrate Bele Palanke prešle kod Tadića

rssBookmark and Share

Bela Palanka 10.02.2014. izvor: JugMedia

Opštinski odbor Demokratske stranke u Beloj Palanci (DS) jednoglasno je doneo odluku da napusti stranku i da na predstojećim parlamentarnim izborima podrži izbornu listu Borisa Tadića i Novu demokratsku stranku (NDS).

Demokrate Bele Palanke prešle kod Tadića

Redove Demokratske stranke napustio je i predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković, koji je bio član Glavnog odbora i predsednik Opštinskog odbora DS-a, kao i svih 14 odbornika koji su kolektivno pristupili Novoj demokratskoj stranci (NDS).

"Odluka  je bila jednoglasna. Ne možemo da se slažimo sa politikom rukovodstva stranke i smatramo da sa Tadićem možemo da ostvarimo veći uspeh na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima", rekao je za Jugmedia Goran Miljković.

U  belopalanačkom lokalnom parlamentu Demokratska stranka ima 14 od 29 odborničkih mandata i ova stranka je bila stožer lokalne vlasti. Na vlasti je sa jednim odbornikom Jedinstvene Srbije (JS) i jednim samostalnim odbornikom.

"Mislim da se nista neće promeniti u funkcionisanju lokalne vlasti i skupštinske većine. Posle formiranja Nove demokratske stranke, odbornici će zadržati svoje mandate i sa JS i jednim samostalnim odbornikom i dalje biti deo skupštinske većine", rekao je Miljković.

Pre Opštinskog Odbora redove DS-a je pre nekolikio dana napustio i član Predsedništva i Glavnog odbora i predsednik Okružnog odbora DS-a za Pirotski okrug Srđan Pavlović, vlasnik Fabrike dečje obuće "Obuća Pavle" u Beloj Palanci.

"Bio sam član DS-a 12 godina. Napustio sam stranku jer se ne slažem sa politikom vrha stranke. Podržavam Borisa Tadića i stvaranje Nove demokratske stranke. Dugo ga poznajem i sa njim delim iste vrednosti. Spreman sam da se maksimalno angažujem da zajedno sa Borisom Tadićem i njegovim istomišljenicima nastavimo proces izgradnje demokratskih institucija u Srbiji“, rekao je za "Jugmedia" Srđan Pavlović.

Komentara: 0


#   DS   Bela Palanka   izbori   Pirotski okrug   Goran Miljković   izbori 2014   Srđan Pavlović   NDS   predsednik opštine
@demokrate @


 


[ Dodaj komentar ]