Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Demokrate na Jugu spremaju vanredne izbore

rssBookmark and Share

Vranjska Banja 24.02.2013. Autor: Vojkan Ristić

„U Demokratskoj stranci u Pčinjskom okrugu u toku je procedura za izbor predsednika Okružnog odbora, a novoizabrani funkcioner biće i novi član Predsedništva partijske centrale“, potvrdio je za Danas dr Slobodan Pejić, član Predsedništva DS zadužen za sedam opština ovog okruga na jugu Srbije.

Demokrate na Jugu spremaju vanredne izbore
- Proceduru unutarpartijskih izbora sprovodi Izvršni odbor stranke i s tim u vezi odgovorno tvrdim da nema podela u DS na jugu Srbije, već se radi o normalnoj izbornoj proceduri koja je predviđena statutom stranke - precizira Pejić demantujući ocene o tome da „postoje dve frakcije koje se međusobno bore za prevlast u stranci“ u Pčinjskom okrugu.

Za predsednika Okružnog odbora mogu da se kandiduju svi članovi DS iz svih osam opštinskih odbora među koje spada i onaj Gradske opštine Vranjska Banja, koji su platili članarinu. Po Pejićevom mišljenju glavni njegov zadatak ali i aktuelnih funkcionera DS na jugu Srbije je pre svega „da ohrabre članove stranke da u što većem broju izađu na izbore, ali i predlože svoje kandidate“. S tim u vezi dogovoreno je da Gradski odbor iz Vranja kao centralne opštine okruga predloži dva kandidata za ovu funkciju.

- Sasvim je sigurno da ja neću biti kandidat za predsednika Okružnog odbora DS i to je moj definitivni stav. O novom predsedniku odlučivaće između četiri i pet hiljada članova stranke koliko ima na jugu Srbije, ali ćemo tačan broj znati kada izbori budu održani - precizira Pejić za Danas.

Pa ipak evidentno je da su u poslednja dva meseca dva funkcionera stranke Dejan Ivanović i Zoran Najdić, koji su do majskih lokalnih izbora obavljali funkcije gradskih većnika za sport i kulturu, u međuvremenu prešli u redove socijalista, ali to kao da nije previše važna tema za aktuelno rukovodstvo DS.

- To nije ništa novo na vranjskoj političkoj sceni. Oni na to imaju pravo. Njihovi prelasci su verovatno inspirisani ličnim interesima, što je za nas upozorenje. Ljudi koji budu izabrani na funkcije u novom sastavu Okružnog odbora DS za Pčinjski okrug moraće da povedu računa o tome - pojašnjava ovaj funkcioner DS. Nezvanično je sasvim izvesno da će ispred Gradskog odbora u Vranju kandidati za predsednika Okružnog odbora biti bivši poslanik DS iz Pčinjskog okruga advokat Goran Stefanović, te aktuelni odbornik u Skupštini grada njegov kolega Miroslav Nešić.

Izborni proces nadgledaće Beograđani

- Ceo unutarpartijski proces glasanja po opštinskim odborima biće nagledan od članova vrha stranke iz Beograda koji će u vreme izbora koji će biti održani krajem ove nedelje. Pravo na posmatrače imaće i svi kandidati za predsednika Okružnog odbora stranke, čime želimo maksimalnu transparentnost celog procesa, što nije slučaj u drugim strankama - navodi Pejić.


#   DS   Vranjska Banja   Pčinjski okrug   Gradski odbor   Izvršni odbor   gradske opštine
@demokrate @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima